Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Smakelijk! Met Jelle en Hans van The Messy Chef(s)

Maak kennis met Jelle en Hans, broers, gepassioneerd door koken én de gastheren van de nieuwe Smakelijk!-reeks! Het seizoen van de zonnige barbecues en dito picknick zit er bijna op, maar we blijven uiteraard lekker eten. In de nieuwe reeks van Smakelijk! staat ‘Terug naar School’ centraal. Met ideetjes voor de lunchbox, gezonde ontbijtjes en nog veel meer kindvriendelijke gerechten.


Foodies kennen hobbykok Jelle Beeckman wellicht van zijn blog The Messy Chef en het gelijknamige boek. De bijnaam ’the messy chef’ heeft Jelle te danken aan zijn vriendin wegens zijn legendarische slordigheid in de keuken. Samen met zijn broer Hans, kok van opleiding, verblijdt Jelle ook feestjes met een foodtruck. Vier weken lang delen ze in Tendens enkele van hun lekkerste recepten. En dat de broers niet alleen van lekker eten, maar ook van een vrolijke noot houden, mag duidelijk zijn!

Aflevering 29 augustus

Inspiratie voor de lunchbox komt altijd goed van pas. Jelle en Hans geven ideetjes die leuk zijn om te maken én te eten. Jelle verklapt ook een tip om te controleren of een ananas nog vers genoeg is.

  • Bekijk hier de aflevering

Aflevering 5 september

Met een goed ontbijt is de start van de dag niet alleen gezond, maar ook lekker. Op het menu geen traditionele boterhammen, maar naanbrood en zelfgemaakte choco- en notenpasta.

  • Bekijk hier de aflevering

Aflevering 12 september

Gehaktballetjes zijn het lievelingskostje van heel wat kinderen. Hans en Jelle bereiden een originele, maar snelle versie met zongedroogde tomaatjes, tomatensaus en zoete aardappelpuree.

Aflevering 19 september

Deze week komen buurmeisje Laure en haar vriendinnetje Enn langs. Ze mogen meehelpen bij een heel leuk projectje: een koekjestaart maken!