Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Instagram- en TikTok-museum Smile Safari is terug

Smile Safari is terug! Het pop-upmuseum vol leuke achtergronden voor sociale media-filmpjes en foto’s is heropend in Anspach Shopping in Brussel.


De nieuwe locatie werd, hoe kan het ook anders, ingewijd door een resem online gezichten zoals TikTok’er Jonatan Medart en MNM-deejay Laura Govaerts.

Na de eerste succesvolle editie in Tour & Taxis ging het Instagram- & TikTok-museum onlangs opnieuw open in het centrum van Brussel. Ook in deze editie is de bezoeker het kunstwerk, en zijn de installaties en ‘backdrops’ er om de mooiste, grappigste en meest originele foto’s te nemen en video’s te shooten.

De bezoekers volgen een divers belevingsparcours langs onder meer een spiegelkamer, een TikTok song-booth, een vrolijke hamerkamer, enz… Verwacht je aan veel kleurrijke designs, schommels, optische illusies, videowalls, neons etc.

Opnieuw werkten verschillende Belgische artiesten mee aan de inkleding om er een totaalervaring van te maken. Taboob (van Noortje Palmers & Jasper Declercq) maakten een nieuwe fotoinstallatie met een divers landschap van borsten. Eltipo, Pieter Boels en Anne Manteleers creëerden ter plaatse handgemaakte murals. Verder zijn er originele designs van Kaart Blanche, Loulou João,…

Creatief directeur Hannes Coudenys: “We zijn zeer blij dat we na een eerste succesvolle editie met 25.000 bezoekers in Tour & Taxis verhuisd zijn naar een nieuwe, zeer centrale locatie in het centrum van Brussel. Hier kan jong en oud zich volledig geven in de verschillende decors. Onze bezoekers poseren, dansen en amuseren zich te pletter. En niet onbelangrijk, ze gaan naar huis met een smartphone vol toffe content waarmee ze hun social feeds een hele tijd kunnen vullen.”

Een museum openen in coronatijden, is niet simpel, maar de organisatoren voorzien alle mogelijke veiligheidsmaatregelen. Ook eventuele nieuwe maatregelen worden nauwgezet opgevolgd. Een mondmasker is verplicht zolang je je tussen de verschillende decors en zones verplaatst. Als je een foto of video wilt nemen, mag het mondmasker af op voorwaarde dat je in je bubbel blijft of mits sociale afstand van 1,5m afstand. Langs het hele parcours zijn voldoende desinfectiestations voorzien; zowel voor de handen als voor de decors.

Smile Safari loopt tot en met januari 2021 in Anspach Shopping (Anspachlaan 24,1000 Brussel) bij het Muntplein. Elke dag open van 10 tot 18u. Info en tickets: www.smilesafari.be.

Maak hier kans op een duoticket!

Foto’s en video: Smile Safari.