Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Alle dagen vakantie

Het beste maken van een heel uitzonderlijke periode. Dat is ook wat foodstyliste en culinair journaliste Manon doet. Bij haar resulteerde de quarantaine zelfs in een nieuw boek: Alle dagen vakantie.


Manon bracht vorig jaar haar eerste kookboek Alle dagen feest uit. Nauwelijks een jaar later ligt haar tweede smakelijke pennenvrucht al in de winkel: Alle dagen vakantie. Extra speciaal omdat ze het boek schreef en het grootste deel van de foto’s maakte tijdens de quarantaineperiode.

“Normaal gezien kook ik veel en is het hier thuis zo een beetje de zoete inval. Maar toen ging dat allemaal niet en ik vond dat best moeilijk. Normaal gingen wij op huwelijksreis gaan en ik ben ook mijn oma verloren door corona… Dat alles samen heeft ervoor gezorgd dat ik toch een positieve draai wilde geven aan deze periode. En ik had wat tijd over zoals zoveel mensen en toen ben ik aan mijn kookboek begonnen.”

 

Survivalgids

Manon omschrijft “Alle dagen vakantie…” als een soort survivalgids voor een vakantie in eigen land: “Het boek bestaat uit drie delen: Het eerste deel zijn tips voor kleine uitstapjes, bijvoorbeeld leuke picnickplekjes, zwemmen in open lucht, fietstochten, mooie stadsparken,…. Het stuk nadien zijn toegankelijke recepten. Tot slot heb je nog projecten voor als het iets uitgebreider mag zoals zelf pasta maken of groentjes pekelen.”

Voor meer inspiratie: Volg Manon via haar blog Macaron Manon en via Instagram.

We mogen drie exemplaren weggeven van Alle dagen vakantie. Ontdek hier hoe je kans maakt!

https://www.instagram.com/p/CDGQT7NgK9b/