Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Tips van kustondernemers: Koksijde

Koksijde heeft prachtige natuur die zich perfect leent voor wandel- en fietstochten. Zo kwam kustondernemer Suze Bogaerts op het idee om een fietszoektocht te organiseren, gecombineerd met een picknick.


Suze Bogaerts baat B&B Summertime uit. Omdat ze zelf zo graag fietst kwam ze op het idee om een fietszoektocht te organiseren voor haar gasten, gecombineerd met een picknick. Tussenin beantwoorden de deelnemers vragen over de natuur, kunst, cultuur en over de geschiedenis van Koksijde.

“Als ik ga wandelen, dan let ik echt op de planten”, aldus Suze. “Ik hou ook van wilde planten. En wat opvalt, is dat er veel eetbare soorten zijn. Onder andere wilde rucola. En je kan daar – een tip – hele lekkere soep mee maken. Wel best met de jonge blaadjes, anders is het te bitter.”

“Ik hou zelf heel van de pure keuken. Mijn tip is dan ook om eens te gaan eten bij Willem Hiele. Hij is een fantastische kok en kookt echt puur met ingrediënten uit zijn prachtige tuin.”

Bekijk ook: