Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Smakelijk! Met Simon van The BBQ Bastard

Een nieuwe maand, een nieuwe reeks van Smakelijk! Het barbecueseizoen is in full swing en daarvoor hebben we de perfecte bondgenoot gevonden: Simon Vanbecelaere, de receptontwikkelaar en fotograaf achter de blog BBQ Bastard. Hier krijg je alvast een voorproefje van alle afleveringen.


Wil je je barbecue-avonturen een serieuze upgrade geven en wat verder gaan dan de traditionele grillworst of brochette? Check dan zeker de blog van Simon. Je vindt er heel wat inspiratie en foto’s om van te watertanden!

Aflevering 4 juli

 

In de zelfpluktuin en bioboerderij ’t Goed ter Heule in Menen ontmoet Simon, Esteban Casteur. Hij is sommelier bij restaurant Rebelle in Kortrijk. Samen gaan ze op zoek naar de ideale dranken die de heerlijke barbecuegerechten nog beter tot hun recht laten komen.

  • Bekijk hier de aflevering. 

Aflevering 11 juli

Waarom zouden vegan foodlovers en barbecueliefhebbers niet samen door één deur kunnen? Ook voor echte vleeseters leidt het tot verrassende lekkernijen! Samen met Laurence Uvin van Planttribe gaat Simon op een vurige ontdekkingstocht in de groentetuin.

Aflevering 18 juli

Simon mag aan de slag met één van zijn culinaire helden: chef Willem Hiele. Zijn restaurant wordt geprezen door menig sterrenchef. In deze aflevering bereidt de ruwe zeebonk uit Koksijde zeebaars in een kleikorst. Het smaakfestijn is compleet met wilde asperges,  opgeschoten bloemkool, een waaier aan kruiden en gefermenteerde tomaat.

  • Bekijk hier de aflevering.

Aflevering 25 juli

Birger Allary, winnaar van Mijn Pop-up restaurant, maakt samen met Simon traag gegaarde ribbetjes met een Belgische saus op basis van Kriek. Daarnaast staan er ook nog ‘Chicken Lollipops’ met een Koreaanse touch op het menu: het gerecht waarmee Birger mooie prijzen wegkaapte op internationale wedstrijden.

  • Bekijk hier de aflevering.

Tendens Smakelijk wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Dovy Keukens en Versmarkt De Kleine Bassin.