Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Smakelijk! Barbecue & drinks

Wat serveer je eigenlijk bij een barbecue? Op deze vraag krijg je een uitgebreid antwoord in de nieuwe aflevering van Smakelijk! Simon, foodblogger met een passie voor barbecue, en sommelier Esteban schotelen heerlijke gerechten en originele dranken voor.


Voor de tweede reeks van Smakelijk! stappen we in de voetsporen van Simon Vanbecelaere. Als foodblogger combineert hij op BBQ Bastard zijn passie voor fototografie en barbecueën.

In de zelfpluktuin en bioboerderij ’t Goed ter Heule in Menen ontmoet Simon, Esteban Casteur. Esteban is sommelier bij restaurant Rebelle in Kortrijk. Samen gaan ze op zoek naar de ideale dranken die de heerlijke barbecuegerechten nog beter tot hun recht laten komen.

Simon overloopt wat er op het menu staat: “We maken een frisse start in de vorm van een geroosterd Turks brood met mierikswortelroom en op lage temperatuur gerookte varkenswangetjes. Daarbij serveert Esteban een rode wijn van het wijndomein Lijsternest uit Otegem en een heerlijk kruidig alcoholvrij alternatief uit Frankrijk: L’Antidote uit de Beaujolais is een alcoholvrije wijn op basis van appelsap, druivensap van de Gamay druif en wilde kruiden.”

“Vervolgens serveren we een reverse seared côte a l’os van het Belgisch witblauw rund met een Turkse salade van gebrande groenten. Hierbij proeven we een Italiaanse “Vino Rosso”. De Coss Vittoria Rosso DOC Phitos is een italiaanse wijn gemaakt van de nero d’Avola en frappato druif. Als alternatief voorziet Esteban een hoppig dubbel bier van de Heilig Hart brouwerij met de heilige benaming: “In de naam van de vader”. We proeven een speciale gerijpte sake van zwarte rijst die twintig jaar bewaard is op het domein. De toetsen van soya vormen een perfect huwelijk met het gegrilde vlees. Afsluiten doen we met een verfrissende smaakbom: De Yoigokochi Yuzu Sake, met vers yuzusap (Japanse citrusvrucht). Het leven is aan de genieters!”

Meer informatie over deze aflevering vind je ook in deze blogpost van Simon.

Info over de dranken:

Met dank aan: