Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Smakelijk! Vis in gebakken klei

Simon mag deze week aan de slag met één van zijn culinaire helden: chef Willem Hiele uit Koksijde. Hun gedeelde passie voor koken met vuur zorgt voor een verrassende aflevering.


Willem Hiele is een chef-kok die het liefst niet te ver zoekt, letterlijk want hij werkt graag met pure producten die voorhanden zijn. De ruwe zeebonk uit Koksijde bereidt zeebaars in een kleikorst. Het smaakfestijn is compleet met wilde asperges,  opgeschoten bloemkool, een waaier aan kruiden en gefermenteerde tomaat.

“Zo wild als hij eruit ziet gaat het er ook aan toe in zijn keuken”, aldus Simon. “Meten is voor mietjes, koken doe je op gevoel. Kleien met Willem daarentegen blijkt een rustgevende activiteit. Na een tochtje door de tuin boetseren we een zeebaars om deze vervolgens in de pizza oven af te bakken. De wilde asperges en opgeschoten bloemkool worden kort gegrild. Vervolgens wordt het geheel op smaak gebracht met een waaier aan verse kruiden en gefermenteerde tomaat. Zo wild als het mag klinken, zo verfijnd is de smaak. Een ware beleving van een bijzonder gepassioneerd man met een prachtige visie op het leven en zijn zaak.”

Volg Simon via zijn blog BBQ Bastard. Ontdek hier het recept voor zeebaars in kleikorst.

Met dank aan: