Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Smakelijk! Vegan barbecue

Ook als je plantaardig eet, biedt een barbecue heel wat mogelijkheden. Simon mag dan een vleeseter zijn, hij staat open voor de mogelijkheden van de vegan keuken en is onder de indruk van de smaakvolle mogelijkheden.


Wie beweert dat vegan foodlovers en barbecue-liefhebbers niet samen door één deur zouden kunnen? Tijd om het tegendeel te bewijzen. Samen met Laurence Uvin van Planttribe gaan we op een vurige ontdekkingstocht in de groentetuin. We trappen het vegan feestje af met een heerlijk bordje gegrilde groenten geserveerd met een kruidige soja-yoghurtsaus. Daarbij nog een gepofte zoete aardappel met vegan kruidenboter om het geheel netjes te vervolledigen. Als tweede gerecht duiken we in een klassieker onder de barbecuegerechten. De “Sloppy Joe” wordt traditioneel gemaakt met gehakt. We gaan voor een alternatief op basis van groenten en werken deze af met gepekelde uitjes en vegan kaas.

“De sloppy vegan is misschien wel de smaakvolste variant die al ik heb gegeten heb!”, aldus Simon.

Volg Simon via zijn blog BBQ Bastard.

Het recept voor de Sloppy Vegan vind je op de website van Laurence.

Met dank aan: