Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Smakelijk! Amerikaanse barbecue met wereldse toets

Simon van BBQ Bastard deelt de passie voor barbecueën al jaren met Birger Allary, ex-collega, goede vriend en winnaar van Mijn Pop-up restaurant. In deze aflevering van Smakelijk! bereiden ze gerechten met een Amerikaanse basis en toetsen uit de wereldkeuken.


“Mijn eerste ervaringen in de barbecuewereld deelde ik met mijn toenmalig collega Birger Allary”, aldus  Simon van BBQ Bastard. Ondertussen nam Birger met succes aan heel wat wedstrijden deel, waaronder dus de hoofdprijs bij “Mijn Pop-up restaurant”. Tegenwoordig geeft Birger ook heel wat barbecue-workshops.

In deze aflevering van Smakelijk! bereiden de barbecue-aficionado’s klassieke Amerikaanse barbecuegerechten met een wereldse toets: “De traag gegaarde ribbetjes krijgen een Belgische saus op basis van Kriek van brouwer De Ranke. Daarnaast maken we Chicken Lollipops. Het gerecht waarmee Birger mooie prijzen wegkaapte op internationale wedstrijden krijgt hier een Koreaanse touch. Dit alles wordt geserveerd met Pommes Fondantes en een frisse salade van rode kool met citrusvruchten.”

Volg Simon via zijn blog BBQ Bastard.

Met dank aan: