Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Loaded veggie nachos met zelfgemaakte tortillachips

Een nacho-schotel is altijd een succes op feestjes. En je kan ‘m ook gemakkelijk zelf maken. Leuk detail: dit recept bevat extra veel groenten!


De groentetortilla’s van het Nederlandse merk No Fairytales geven niet alleen een boost aan je dagelijkse hoeveelheid groenten. Ze zijn ook ideaal als je graag wat wilt variëren. Deze loaded veggie nachos zijn daar het perfecte voorbeeld van. Hét bewijs dat je ook kan aperitieven met veel groenten!

Ingrediënten (voor 4 personen)fan van

 • 8 paprika chilitortilla’s
 • 400 g zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
 • 4 tomaten
 • 2 paprika’s
 • 2 rode uien
 • 15 g koriander
 • 1 avocado
 • 1 limoen, sap en rasp
 • 6 el yoghurt
 • zonnebloemolie
 • zout en peper

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180 °C.
 • Doe de avocado, yoghurt en limoensap- en rasp in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde dressing. Proef, en breng op smaak met zout en peper.
 • Bestrijk de tortilla’s stuk voor stuk met zonnebloemolie, leg te op een stapel en snijd met een goed scherp mes of een pizzasnijder de tortilla’s in driehoekjes. Verdeel de tortilla’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de tortilla’s in 10 minuten goudbruin en knapperig.
 • Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1 cm. Snijdt ook de tomaten in blokjes van hetzelfde formaat. Verwijder de schil van de rode ui en snijd deze in kleine stukjes. Snij de koriander grof.
 • Haal de tortillachips uit de oven en verplaats naar een ovenschaal of mooie serveerschaal. Voeg de zwarte bonen, paprika- en tomatenblokjes en rode uien toe aan de schaal en hussel alles goed door elkaar. Garneer met de avocadodressing en verse koriander.