Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Dominique Persoone: chocolatier én avonturier

Dat chocolatier Dominique Persoone van avontuur houdt, is bekend. Maar het tv-programma ‘Over de Oceaan’ was zelfs voor hem behoorlijk grensverleggend. Samen met vijf andere bekende avonturiers zeilde hij gedurende enkele weken over de Atlantische Oceaan.


Dominique ging het avontuur aan samen met vijf andere onervaren zeilers: Jani Kazaltzis, Imke Courtois, Otto-Jan Ham, Charlotte Vandermeersch en Evi Hanssen. Onder het toeziend oog van de ervaren kapitein Piet Smet leggen ze 5.000 kilometer af om zo de Atlantische Oceaan over te varen.

Een reis door de geest

Dominique: “Ik vond het een heel leerrijke periode. Als je middenin de oceaan zit begin je wel over het leven na te denken. Een keer uit je comfortzone stappen… We leven gejaagd, staan weinig stil bij zaken,… Carrière, carrière, money, money,… Maar, dan zie je dat je ook met weinig heel gelukkig kunt zijn… Ik zou zo’n avontuur zeker aan iedereen aanraden. Het is een reis door de geest.”

Nieuwe avonturen

We ontmoeten Dominique in zijn chocoladewinkel The Chocolate Line in Brugge, maar ondertussen blijft hij ook actief in het buitenland: “We zijn een reis aan het voorbereiden naar Bolivië, er is de Mexicaanse plantage en ik ben bezig met een fantastisch project in Virunga Park, in Congo. Samen met Emmanuel de Merode, de Belgische prins die directeur is van het park, zijn we een chocoladefabriek begonnen. Het idee is dat we boeren leren om, in plaats van hun bonen veel te goedkoop te verkopen, zelf chocolade te maken. Heel tof, maar ook avontuurlijk…”

“Over de Oceaan” loopt nu al op Telenet Play en PlayMore en is dit najaar ook te zien op VIER.