Vakantiewoning als woonhuis

Toen voormalig dj en ondernemer Bart Beeckmans voor de 3de keer bouwde wist hij goed wat hij wilde. Hun vorige woning bevond zich langs een drukke baan. Nu kozen ze voor een rustige en landelijke omgeving in de buurt van Mol.


Na een reeks interviews kozen voor de Frederik De Smet als architect. Barts voorliefde voor beton was immers een gedeelde factor.
Wat het huis bijzonder maakt is dat ze deze optimaal in het landschap hebben geïntegreerd door het slaapgedeelte en ontspanruimtes in de kelder onder te brengen.
Zo hoefde geen extra verdieping op het huis en kreeg het geheel een elegante uitstraling. Door een wigsysteem lieten ze daglicht de kelderverdieping bereiken.
De opdracht was een vakantiewoning creëren en voor Bart en zijn gezin is dit meer dan geslaagd.