Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Trouwen in tijden van corona

Wie trouwplannen heeft, moet creatief zijn in deze coronatijden. Het is uiteraard niet hetzelfde maar er zijn toch opties om er een onvergetelijk moment van te maken.


Dat merken ze ook bij juwelenlabel Elisa Lee. Weddingexperte Sylvie Lamberts heeft al vele toekomstige bruiden begeleid in hun zoektocht naar de gepaste trouwjuwelen.  Maar nu voelt het toch anders.

“We zien dat mensen teruggegaan naar de essentie. Sommigen organiseren geen feest en trouwen enkel voor de wet. De trouwringen, da’s iets dat blijft. Dat is het symbool van je huwelijk en soms worden eigenlijk alleen de trouwringen uitgewisseld en is dat dan de ceremonie.”

Maar wat doe je als je toch een trouwfeest wil organiseren voor je familie en vrienden?

“Deze coronatijd zorgt ervoor dat mensen, koppeltjes heel creatief aan de slag gaan met hun trouwfeest. Enerzijds zien we een trend van ‘microweddings’. Dat mensen een persoonlijk, intiem trouwfeest organiseren. Anderzijds zien we ook de ‘sequelwedding’: Dus nu opteren voor een klein feestje en later een groot feest geven.”

Nog een nieuwe term is een ‘shiftwedding’.

“Da’s eigenlijk dat je je feest opdeelt in verschillende shifts waar een deel op de receptie komt, een ander deel mensen voor het avondeten. En dat je vervolgens afsluit met een avondfeest, waarop weliswaar niet gedanst mag worden.”