Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Smakelijk! Tarte Tatin met gerookte slagroom

Bij zomerse temperaturen heb je wellicht niet veel zin om het binnen nog wat warmer te maken door een taart te bakken in de oven. Maar wist je dat het ook perfect buiten kan? Sarah Puozzo bakt een tarte tatin in een kamado (combinatie van een barbecue en een oven). En ze serveert er gerookte room bij.


Tarte tatin wordt gewoonlijk met appelen gemaakt, maar nu nectarines in het seizoen zijn, maakt Sarah daar graag gebruik van. Ze bakt de taart op een kamado van Big Green Egg.

De kamado wordt aangestoken tot een temperatuur van 180 graden Celcius. Meng in een pan honing en boter. Leg daarop gehalveerde nectarines en bedek ze met bladerdeeg. Zet ongeveer een half uurtje in een kamado tot het deeg goudbruin kleurt. Om het gerecht nog wat meer BBQ-smaak te geven roken we kort slagroom met houtsnippers op een hele lage temperatuur. Daarna wordt de slagroom opgeklopt en bij de heerlijke, warme tarte tatin met nectarines geserveerd.

Je kan Sarah online volgen via haar magazine South and Pepper

Deze aflevering van Tendens Smakelijk! kwam tot stand in samenwerking met Dovy KeukensVersmarkt De Kleine Bassin en Purfruit.