Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Smakelijk! Authentieke pesto

Wist je dat pesto van het Italiaanse “pestare” komt? Culinair schrijver Sarah Puozzo vindt het dan ook authentieker om een pesto te bereiden met een vijzel en niet in een keukenrobot. Je smaakt het verschil!


Met de roots van Sarah kunnen typisch Italiaanse gerechten uiteraard niet ontbreken. Ze maakt zelf pasta en krijgt voor de pesto hulp van haar broer Nicola.

Sarah: “Zelf pasta maken is makkelijk dan je denkt. Meng hiervoor bloem type 00 met eieren, een beetje zout en olijfolie. Je kan het deeg in een keukenapparaat kneden of met de hand. Verse pasta hoef je slechts enkele minuten in ruim gezouten water te koken.
De verse pasta kan je combineren met verse pesto. In een vijzel stamp je knoflook, zeezout, basilicumblaadjes, pijnboompitjes, pecorino en Parmezaanse kaas. Giet er extra vierge olijfolie bij. Meng de pesto door de verse pasta, en je hebt een van de lekkerste Italiaanse klassiekers.”

Je kan Sarah online volgen via haar magazine South and Pepper

Deze aflevering van Tendens Smakelijk! kwam tot stand in samenwerking met Dovy KeukensVersmarkt De Kleine Bassin en Purfruit.