Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Prioriteiten: hoe hou je ze vol?

Je doelen bepalen is 1 ding, maar wat als ze na een tijdje weer begonnen af te zwakken? Psychologe en coach Veronica Demarest geeft tips.


In de vorige aflevering gaf Veronica tips om je prioriteiten te bepalen. Het is niet makkelijk om ze ook in de praktijk om te zetten. Veronica geeft raad om die focus te behouden.

Tip 1: Plan je agenda

Denk na hoe je die prioriteit zo kan omzetten dat het heel concrete acties worden, die je in je agenda kunt noteren.  Zo is de kans kleiner dat het begint te slabakken.

Tip 2: Gebruik reminders

Heb je beslist om elke ochtend vijf minuten te stretchen voor je de dag begint? Hang dan een post-it op je spiegel of aan de binnenkant van je kleerkast. Zo vergeet je het zeker niet. Is je prioriteit meer quality-time met je gezin en wil je zeker op tijd vertrekken op je werk, stel dan je alarm in een half uurtje voor je moet vertrekken en desnoods nog eens vijf minuten voor je je werk best afrondt. Zo kan je een mooi einde breien aan je dag en verschijn je zeker op tijd aan de eettafel thuis.

Tip 3: Maak een overmachtslijst

Mocht mijn dochter ziek zijn en ik kan die week niet aan mijn marketing werken dan ben ik daar helemaal ok mee. Dankzij die overmachtslijst heb je er minder moeite mee als je van je plan afwijkt. Want het is nu eenmaal overmacht.

Tip 4: Praat erover

Vertel anderen wat je plant te doen en welke concrete acties je denkt te nemen. Zo kunnen zij jou ondersteunen en af en toe eens aan je mouw trekken om te horen hoe het met je gaat. Dat een extra duwtje in de rug. Je kan je voornemens ook posten op Facebook en erbij vertellen welke concrete stappen je zal zetten.

Tip 5: Maak een “not to do”-lijst

Denk na welke zaken je niet meer zal doen. Nu eventjes niet of helemaal niet meer. Misschien kan die cursus nog wel even wachten. Die stapel non-fictieboeken: ga je die echt nog lezen of breng je ze toch beter naar de kringwinkel?

Meer informatie vind je op de site van Veronica.