Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Ontspannend voor mens en dier

Niets zo leuk voor een viervoeter dan een loopweide om zich eens goed uit te leven! De gloednieuwe snuffelweide in Belsele voegt daar nog een dimensie aan toe: hier kunnen honden ook uitgebreid snuffelen. Dat is goed voor hun mentale gezondheid en gemoedsrust.


Foto: Alvan Nee via Unsplash

De snuffelweide in Belsele is een initaitief van Herbafix, het Belgische label van natuurlijke en koud geperste hondenvoeding. De speciaal aangelegde weide met volledige omheining van maar liefst 2.000 vierkante meter stimuleert de mentale gezondheid en gemoedsrust van honden. Het geeft de dieren de kans om alle geuren van de omgeving op te nemen. De weide werd uitgerust met schuil- en verstopplaatsen voor allerlei soorten dieren als vogels, konijnen en muizen. Voor de creatie van deze unieke plek werd natuurlijk materiaal gebruikt zoals hooi, boomstammen en houtsnippers.

Verschillende aromatische planten en kruiden zoals tijm, rozemarijn, lavendel en citroenmelisse wekken rust op en nodigen de viervoeters uit om de omgeving te verkennen. Zo worden de viervoeters gestimuleerd om rustig te wandelen en de omgeving al snuffelend te verkennen. Voor 5 euro is de weide een half uur exclusief beschikbaar zodat jouw viervoeter ongestoord naar hartenlust kan snuffelen.In tegenstelling tot mensen ontdekken honden de wereld door geuren. Niet verwonderlijk want de neus van onze beste vrienden heeft gemiddeld 200 miljoen reukcellen. Ter vergelijking: die van een mens heeft er maar 5 miljoen. De vorm van hondenneuzen zorgt bovendien voor een sterker ontwikkelde reukzin, die ze gebruiken als primaire input voor het analyseren van de omgeving. Om het waarnemen en de nieuwsgierigheid van honden te stimuleren, is het belangrijk om je viervoeter tijdens een wandeling en dagelijkse activiteiten regelmatig uit te dagen om nieuwe dingen te ontdekken. Een half uurtje snuffelen staat gelijk aan twee uur wandelen.

“We merkten dat de vraag om een privé af te huren, omheinde weide voor honden alsmaar toenam”, zegt Kristel Fierens, oprichtster van Herbafix. “Met de opening van de eerste snuffelweide wil ik baasjes uitnodigen om samen met hun trouwe viervoeter wat quality time te beleven in een groene omgeving. Snuffelen is voor een hond een mentale inspanning die rust creëert. Ik merk op dat mijn eigen honden een voldaan gevoel krijgen als ze de tijd krijgen om te snuffelen tijdens een wandeling. Ze krijgen hierdoor een rustige gemoedstoestand, wat ook nog positief is voor het baasje. We hopen in de toekomst nog meer snuffelweides in Vlaanderen aan te leggen.”

Praktische informatie

Adres: Bookmolenstraat 28, 9111 Belsele, Sint-Niklaas

Openingsuren: van maandag tot zaterdag 10u – 19u

Prijs: €5 / 30min

Een plekje reserveren kan hier.