Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Nieuw: Tendens Smakelijk! met Sarah Puozzo

Nieuw voer voor lekkerbekken! In de gloednieuwe rubriek “Smakelijk!” gaan foodies op zoek naar verrassende lekkernijen. Ze laten je kennismaken met nieuwe trends, originele bereidingsmethodes en dito foodpairings.


Vanaf 6 juni wordt Tendens verrijkt met een gloednieuwe rubriek: Smakelijk! 

In telkens vier afleveringen volgen we een culinaire influencer die voor ons de lekkerste trends sprokkelt. In de eerste reeks is culinair schrijver Sarah Puozzo gastvrouw. Sarah verenigt Italiaanse en Belgische genen en woont in Nederland. Ze schrijft veel over de zuiderse keuken en daar hoort natuurlijk ook outdoor cooking bij.

Sarah Puozzo kan je volgen via haar online magazine South & Pepper.

Aflevering 6 juni

In de eerste aflevering laat Sarah zien hoe je thuis gemakkelijk kaas kunt roken met kruiden. Kaasexpert Filip Vermander brengt de kazen mee. Hij drinkt er graag een glaasje wijn of bier bij, maar op aanraden van Sarah proeft hij voor het eerst de combinatie van kaas met thee.

Aflevering 13 juni

Met de roots van Sarah kan een typisch Italiaans gerecht uiteraard niet ontbreken. Samen met haar broer Nicola bereidt ze op artisanale wijze (in een vijzel) een echte pesto.

Aflevering 20 juni

 

Deze week gaan we de Zuid-Amerikaanse toer op met ceviche (rauwe vis) en pisco sour. Sarah krijgt hulp van Raf De Paepe die Chileense roots heeft en gespecialiseerd is in het fileren van vis.

Aflevering 27 juni

In de pluktuin Purfruit in Dentergem komen we meer te weten over het belang van bijen bij de fruitteelt. Sarah bereidt een tarte tatin. Niet zoals je zou verwachten in een conventionele oven, maar in een kamado (combinatie van een barbecue en een oven) van Big Green Egg.

Tendens Smakelijk wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Dovy Keukens en Versmarkt De Kleine Bassin.

Extra info: