Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Kleurrijke zomer met tie-dye

De zomer kleurt vrolijk! Dit seizoen laten heel wat ontwerpers en merken zich inspireren door de verftechniek tie-dye. Je kan ook zelf aan de slag, maar keuze genoeg als je geen zin hebt om een verfbad te vullen!


https://www.instagram.com/p/B_sP8h3AN8U/

Tie-dye was in de jaren zestig populair onder hippies. Nu we anno 2020 noodgedwongen meer tijd thuis moeten spenderen kreeg de verftechniek een boost onder doe-het-zelvers. Op Youtube en TikTok wemelt het dan ook van tutorials. Tie-dye is een procédé waarbij je knopen legt in textiel om het vervolgens onder te dompelen in een verfbad. Klinkt dat je in de oren als te veel moeite en te veel rommel? Goed nieuws, want ook heel wat ontwerpers spelen in op de trend. Tie-dye speelt een belangrijke rol in de huidige collecties.

Klik op de foto voor een grotere afbeelding.

Het Belgische label MARIE-MARIE bewijst met de gelimiteerde Batik-collectie dat tie-dye ook perfect in je interieur kan worden geïmplementeerd.

Volg Tendens ook op Facebook en Instagram