Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Koken met voorsprong

Mealpreppen en creatief zijn met restjes: het zijn enkele van de stokpaardjes van Stefanie Baert. Ze schreef er een boek over: “Ready Set Go. Je slimme voorsprong op een gezonde week”.


We ontmoeten Stefanie tijdens de voorstelling van het nieuwe falafelgamma van veggiespecialist La vie est belle (over die nieuwe variëteiten, die begin april gelanceerd worden, hebben we het later nog uitgebreid). Stefanie stelde de recepten met de falafels samen. Zelf eet ze bijna volledig plantaardig. Dat vraagt enige creativiteit in de keuken die ook van pas komt bij het mealpreppen.

Foto: The Fresh Light

Met haar boek geeft Stefanie inspiratie om in een rustiger periode alvast een voorsprong te nemen met gezonde maaltijden: “Ik geloof niet in een ‘one size fits all-approach’, maar wel in een aanpak die voor iedereen apart kan lukken. Elk hoofdstuk biedt een andere oplossing: Het gaat van mealpreppen op zondag, naar eenpansgerechten, ‘quickies in the kitchen’, ontbijtjes die je in de diepvries kan bewaren,…”

Eén van die gerechtjes die je heel gemakkelijk in de diepvries kan bewaren zijn de zoete aardappelwafels. Ideaal voor wie van hartig ontbijten houdt! Check hier het recept.

Bekijk ook:

  • Stefanie stelde het gratis e-book samen “Voorraadkastkoken”. Je kan het hier downloaden.
  • Wil je al je zelfbereide lekkernijen ook mooi op de foto krijgen? Stefanie geeft regelmatig workshops foodfotografie en nu voor het eerst ook een e-course versie, volledig online dus. Ontdek er hier meer over!
  • Ready, Set, Go! is uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,99€.

https://www.instagram.com/p/B-RR2l7g3yW/