Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Grootste virtuele buurtbistro op zaterdag 23 mei

Steun je graag de horeca? Dan heb je vast al iets afgehaald bij een lokale zaak. Op zaterdag 23 mei heb je daar nog een extra reden toe. De “Grootste virtuele buurtbistro” is een initiatief om mensen zoveel mogelijk eten en drank te laten bestellen bij de geregistreerde restaurants en cafés.


Op restaurant of café gaan is nog een tijdje niet aan de orde, gelukkig bieden afhaalmogelijkheden enig soelaas voor de horeca en de consument. De Belgische horeca blijft echter hard getroffen door Covid-19.

Twee organisaties riepen een initiatief in het leven om de sector te steunen: DinnerGift, een Antwerpse Start-up van 3 zussen en een broer, en Giveaday.be, de burgerbeweging achter de “#OnzeGemeenteHelpt coronahulp”-campagne. Het resultaat van de samenwerking: de Grootste Buurtbistro ooit op zaterdag 23 mei. De organisatoren willen de Belgen virtueel rond de tafel krijgen en hen 100.000 maaltijden en drank laten bestellen bij de geregistreerde restaurants en cafés.
Steffi Vertriest en Wim Opbrouck, de ambassadeurs van De Grootste Buurtbistro, zorgen voor een warme oproep om mee te doen en zullen de dag van het event voor de opening zorgen.

De initiatiefnemers: Bart Wolput ( Give a Day) , Sebastiaan De Block (Give a Day), Jonathan Verberkt (Give a Day), Charlotte, Laurien, Filip en Astrid Van den Broeck, Mika de office dog (DinnerGift)

 

Hoe kan je  meedoen aan de Grootste Buurtbistro?
Deelnemen is eenvoudig, zowel voor horecazaken die op 23 mei takeout of leveringen doen, als voor mensen die samen willen eten:

Voor de restaurants:

  • Ga naar www.degrootstebuurtbistro.be en klik op “Zaak toevoegen”.
  • Voeg de gegevens van je zaak toe, een enthousiaste beschrijving en een linkje naar je bestelformulier.
  • Maak je klaar voor de Grootste Buurtbistro van zaterdag 23/5!

Voor wie eten wil bestellen:

  • Ga naar www.degrootstebuurtbistro.be en klik op “Take-out bestellen.
  • Kies wat je tijdens je buurtfeest op tafel wil zetten: Ontbijt, lunch, brunch, zoetigheid, apero of diner. Bekijk de zaken in je buurt die take-out of delivery aanbieden.
  • Kies je favoriete zaak uit de lijst en klik door naar hun bestelwebsite.
  • Doe een bestelling vóór zaterdag 23/5.
  • Haal je maaltijden en/of drank af op 23 mei en verbindt bv. via Google Meet met je vrienden, buren of familie. Geniet samen van al dat lekkers!

Blijf op de hoogte van dit initiatief via de Facebookpagina.