Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Work it baby!

Jane Fonda legde in 1982 de basis van het thuis sporten met de VHS-cassette “Jane Fonda’s Workout”. Tegenwoordig kan je je conditie in je huiskamer op peil houden met online filmpjes. Keuze genoeg!


Jane Fonda is sinds kort te vinden op TikTok. Met haar 82 lentes is ze een stuk ouder dan de gemiddelde leeftijd op het videoplatform, maar met ruim 60.000 volgers heeft ze haar start niet gemist. De actrice en activiste wil echter niet zozeer scoren met haar work-outs op TikTok, maar vooral aandacht vragen voor de klimaatcrisis.

Bron: TikTok Jane Fonda

Maar Jane blijft natuurlijk onlosmakelijk verbonden met haar aerobic-video’s. In 1982 lanceerde ze met de “Jane  Fonda workout” een heel succesvolle training op cassette. Er volgden nog een hele reeks video’s waarvan er wereldwijd miljoenen van verkocht werden. De originele cassette werd enkele jaren geleden zelfs opnieuw uitgebracht op dvd.

Online work-outs

Ondertussen trainen we thuis vooral met online filmpjes. Ook in onze regio plaatsen tal van personal trainers oefeningen op hun sociale media. Zoals Karen Pollefeyt, zaakvoerster van Beweegpunt Izegem.

Foto: Poseer.be

Het probleem van thuis sporten is dat je de oefeningen misschien verkeerd uitvoert wat tot klachten kan leiden. Karen overloopt enkele veel gemaakte fouten. Klik hier om de volledige video te bekijken met al haar tips. Karen en haar team geven drie keer per week live work-outs via Facebook.