Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Op het puntje van je stoel(yoga)

Stoelyoga. Zegt je dat iets? De naam verklapt het eigenlijk al. Het is simpelweg yoga op een stoel. Om het misverstand even de wereld uit te helpen: neen, het is niet alleen geschikt voor ouderen. Heb je een bureaujob, zit je op het vliegtuig of in de wachtkamer dan kan ook jij aan stoelyoga doen.


Jaimie Beyen van Yoga Power biedt deze aparte vorm van yoga aan en legt uit hoe dat precies in zijn werk gaat. De eerste stap is tot rust komen, daarbij is je ademhaling heel belangrijk. Als de ademhaling goed zit, kan je meer werken aan je energiestroming. Nadien volgen de iets intensievere oefeningen.

TIP: voor stoelyoga neem je beter een iets hardere stoel, maar leun niet tegen de rugleuning. Het is belangrijk om rechtop te zitten op het puntje van je stoel.

Stoelyoga ziet er eenvoudig uit, maar het heeft zeker resultaat. De beweging, de energie die door je lichaam stroomt en de detoxing als je terug rechtop komt, zorgen ervoor dat je weer ontspannen door het leven gaat.