Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Keramiek chic

Keramiek is niet meer weg te denken uit ons interieur, maar ook outdoor zien we het materiaal steeds meer opduiken. Geen wonder! Want het heeft heel wat troeven: naast de mogelijkheid om een strak design te creëren is het een oersterk materiaal dat moeiteloos weer en wind trotseert. We zetten de voordelen even op een rijtje.


Oersterk

Een (vol)keramisch blad is het resultaat van aarde en mineralen die samengeperst en gebakken worden. Volkeramische bladen worden in 1 stuk vervaardigd en gebakken wat het tot een oersterk materiaal maakt dat zeer resistent is tegen krassen.

Bestand tegen weer en wind

Je tuintafel laat je het liefst het hele jaar door buiten staan. Keramiek is daarom de ideale partner voor je terrasinrichting. Het materiaal is water- en vorstbestending omdat het zo goed als geen vochtigheid opneemt en in alle klimaten tot zijn recht komt. Daarnaast is keramiek ook UV-bestendig en is het volledig kleurvast. Ook hitte en vuur laten keramiek koud.

Zeer makkelijk in onderhoud

Keramische tafelbladen zijn zeer onderhoudsvriendelijk en hygiënisch aangezien schimmels en bacteriën niet in het oppervlak kunnen binnendringen. Als dagelijks onderhoud volstaat het de tafel schoon te vegen met een vochtige doek. Maar ook desinfectie- en reinigingsmiddelen beschadigen het oppervlak niet.

Tal van looks

Keramische bladen geven je terrasinrichting meteen een strakke design-touch, en dat hoeft niet enkel in zwart of wit te zijn. De keramische kameleons passen perfect bij elke stijl. Het kan zowel een marmeren, houten of betonlook uitstralen.

100% recycleerbaar

Keramiek wordt uitsluitend uit natuurlijke materialen gemaakt zoals aarde, veldspaat en anorganische pigmenten van natuurlijke oorsprong. Dit maakt het tot een honderd procent natuurlijk product. Keramiek belast het milieu niet en het kan gerecycleerd worden.

Tip: Inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje op Overstock.be.