Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Haal de zon in huis met een heerlijke ‘slushy’

Buiten hoor je de vogeltjes weer vrolijk fluiten, de bloemetjes komen uit hun winterschulp, bomen worden groener en een stralend zonnetje staat aan een helderblauwe hemel. Dat kan maar een ding betekenen betekent: de zomer is in zicht! En wat is er heerlijker op een hete zomerdag dan een verfrissende slushy? DOMO Elektro lanceert de superhandige My Blender Slushy.


Het Belgische familiebedrijf DOMO brengt de slushy naar de lage landen. Dit typisch Amerikaanse highschool drankje bestaat in de klassieke variant uit een bevroren mengsel van water en siroop. Je kan de siroop ook vervangen door fruit, als je liever voor een gezondere optie kiest.

Met de blender kan je niet alleen mixen. Het is ook een drinkfles. Handig toch? Twee in één! Je kan hem gemakkelijk meenemen naar je werk en je hebt geen extra afwas. What more do you want?

Hier zijn 5 recepten die je met de blender kan maken:

1. Mermaid Slushy

Ingrediënten:
– 450 ml Sprite
– Ijsblokjes
– Kleurstof groen, blauw, rood

1.    Vul de beker met 150 ml Sprite en 2 druppels groene kleurstof. Vul de beker tot aan de maximumaanduiding met ijs. Blend het geheel. Verdeel de slushy over je glazen en bewaar even in de diepvriezer.

2.    Vul de beker met 150 ml Sprite en 2 druppels blauwe kleurstof. Vul de beker tot aan de maximumaanduiding met ijs. Blend het geheel. Verdeel de slushy over je glazen en bewaar even in de diepvriezer.

3.    Vul de beker met 150 ml Sprite, 1 druppel blauwe kleurstof en 1 druppel rode kleurstof. Vul de beker tot aan de maximumaanduiding met ijs. Blend het geheel. Verdeel de slushy over je glazen.

TIP: indien je geen groene kleurstof hebt, kan je dit ook vervangen door 1 druppel blauwe kleurstof en 1 druppel gele kleurstof

2. Matcha green tea slushy

Ingrediënten:
– 180ml amandel melk
– 1tl matcha poeder
– 3 tl honing
– 12 ijsblokjes

Mix de melk met de honing en het ijs. Meng het matchapoeder met wat water en giet zachtjes over de slushy.

3. Raspberry delight

Ingrediënten:
– 150 gram diepvries frambozen
– 5 dadels, zonder pit
– 1 limoen, het sap
– 4 el kokosrasp, ongezoet
– 100 ml water
– 230 gram Griekse yoghurt

Mix alle ingrediënten, behalve de griekse yoghurt, in de blender.Voeg net voor het opdienen de griekse yoghurt toe.

4. Bellini slushy

Ingrediënten:
– 5 halve perziken op siroop
– 150 ml perziklikeur
– 300 g ijsblokjes
– Prosecco (naar wens)

Mix de perziken samen met de likeur in de blender. Voeg het ijs toe en mix opnieuw. Overgiet het geheel met prosecco naar wens.

TIP: je kan de perziken ook vooraf invriezen om het slushy effect te vergroten

5. Smoothie bowl

Ingrediënten:
– 2 bananen
– 1 avocado
– 3 el natuuryoghurt
– Sap van 1 limoen
– 1 tl vanilla extract

Topppings naar wens: banaan, kokosvlokken, chiazaad, blauwe bessen, muntblaadjes, … Mix alle ingrediënten in de blender. Serveer in een kom en versier met toppings naar keuze.

Voor meer informatie en recepten, surf naar domo-elektro.be.