Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Haal de doe-het-zelver in jou naar boven

Krijg je door al die lentekriebels zin om de handen uit de mouwen te steken? Benut de extra tijd om klusjes af te ronden of nieuwe doe-het-zelfprojecten op te starten. Colora en BOSS paints delen alvast hun 6 inspirerende tips voor (nog meer) fleur in huis.


Buiten de lijntjes

Heb je nog een heleboel restjes verf staan en zin om eens goed buiten de lijntjes te kleuren? Creëer een onverwacht en speels effect met kleurrijke vormen die over de muren (of kasten) heen lopen. Zo ontstaat er in enkele vegen een edgy 3D-effect.

Hoe ga je te werk? Schilder zowel de muren, als je kasten in dezelfde basislaag. Gebruik tape om je patroon vorm te geven. Vul langs de tape eventuele plekjes op met de verf van de basislaag. Schilder met kleur binnen de vlakken en voorzie ook van een tweede laag. Verwijder ten slotte de tape et voilà!

Honderd procent een kleurrijk accent

Niet genoeg verf meer over om grote oppervlakten te schilderen? Breng kleur aan op een accentpaneel en zet hem in je leefruimte voor een instant fleurige touch in je woning. Of… gebruik verschillende kleuren die matchen om boekenplanken te laten opvallen.

Een vergeten deur in je interieur

Kunnen jouw deuren een facelift gebruiken of heb je nog ongeverfde deuren? Met deze is dat een koud kunstje. In principe kan je alle deuren schilderen, zelfs die in glas. Het belangrijkste is dat je de correcte primer gebruikt zodat de verf zich gemakkelijk hecht. Na de deuren af te stoffen en vervolgens te schuren, zijn ze helemaal klaar voor de transformatie naar jouw favoriete kleur.

Mini of maxi kitchen make-over

Wil je jouw keuken een nieuwe look geven, maar past een nieuwe keuken niet binnen je budget? Verf dan één – of meerdere – muren, de keukenkastjes of kleine accenten in je favoriete tint. Alvorens je begint nog enkele pro tips: schuur eerst je keuken altijd af, zowel bij een houten keuken als een keuken van kunststof. Spoel nadien grondig met water en droog het oppervlak af. Vul eventuele gaatjes op met renovatiepasta. Nadien is jouw keuken helemaal schilderklaar. Demonteer ook de kasten die je wil schilderen, om alle hoekjes en kantjes mee te nemen.

Bonjour mooie houten vloer

Ben jij een gelukkig eigenaar van een prachtige houten vloer? Of is hij net toe aan een opfrissing? In beide gevallen is het de moeite waard om de planken eens goed in de verf te zetten. Ga je voor wit, dan lijkt je kamer veel ruimer, maar durf gerust te kiezen voor een uitdagend blauw.

Helemaal on trend

Ben je er nog niet aan uit welke kleuren je in welke ruimte wil gebruiken? Benut de extra “vrije” tijd om een moodboard te maken. Laat je daarbij inspireren door de dé It-kleuren van het moment.