Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Doe jij je home work-outs wel goed?

We mogen niet naar de fitness en een personal coach is momenteel ook uitgesloten. Wie fit wil blijven moet dus op zoek naar een andere manier en zo zijn we massaal via online filmpjes aan het sporten geslagen. Het probleem is natuurlijk dat niemand je corrigeert als je oefeningen foutief uitvoert.


Karen Pollefeyt van Beweegpunt Izegem zet enkele van de meest voorkomende fouten op een rijtje.

Foto: Poseer.be

  1. Squat

Voor wie sterke billen en een strakke booty wil, zijn squats ideaal. Maar niet iedereen heeft deze oefening onder de knie. Het is belangrijk dat je tenen en knieën naar voor wijzen. Plaats je voeten iets breder dan op heupbreedte. Kijk desnoods even in de spiegel om zeker te zijn van je houding.
De meest voorkomende fout bij een squat zit ‘m in het naar beneden zakken. Bij heel wat mensen komen de knieën tot over het puntje van hun schoenen en dat is niet de bedoeling. Tip: beeld je in dat je op een stoel gaat zitten. Hou je rug recht en je kont naar achteren!

  1. Planking

Heb je pijn in je onderrug, dan is dat het signaal dat je in een foute houding staat. Bij het planken is het belangrijk dat je lichaam letterlijk een plank vormt, we willen dus geen holle rug. Een bolle rug verkrijg je door je bekken te kantelen en je buik en achterwerk op te spannen. Tip: oefen door al zittend op je knieën een holle en een bolle rug te maken. Nu je het verschil kent, ben je klaar voor het echte werk! Spreid je benen een beetje uit elkaar, leun op je voorarmen, maak een bolle rug en GO!

  1. Houding

Heel vaak zie je mensen op straat met een gebogen rug alsof ze gebukt gaan onder het zware leed van elke dag. Dat veroorzaakt niet alleen pijn in je nek, het is ook niet al te best voor je zelfvertrouwen. Ga dus voor een trotse houding! Hou je rug recht, je schouders naar achteren en richt je hoofd op. Tip: maak een dubbele kin zodat je automatisch rechter gaat lopen.

Foto: Poseer.be

Karen en haar team geven drie keer per week live work-outs via Facebook. Je kan ze ook achteraf nog raadplegen.