Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Reduce, Reuse, Recycle

De planeet staat voor heel wat hete vuren. Eerlijk gezegd: daar hebben wij toch allemaal wel een beetje schuld aan. Maar het is nog niet te laat! Nog niet alles is in de plastic soup gedraaid. (Plastic) afval kan opnieuw waarde krijgen, als het correct gesorteerd en gerecycleerd wordt.


Lipton draag alvast zijn steentje bij door alleen nog maar gerecycleerde PET (rPET) te gebruiken als grondstof om nieuwe flessen van te maken. Daarnaast zijn de flessen ook volledig terug recycleerbaar. Na gebruik van een fles kan deze gerecycleerd worden tot een nieuwe fles, het bottle-to-bottle principe. Zo blijven ze binnen een gesloten kringloop.

Met deze tips kan ook jij van thuis uit bijdragen aan een groenere planeet! (lees verder onder de foto)

  1. Kies voor verpakkingen die 100% gerecycleerd en/of recycleerbaar zijn. Hoe groter de vraag, hoe groter het aanbod zal worden.
  2. Druk je fles altijd plat in de lengte. Zo spaar je plaats in je pmd-zak en kan de fles niet wegrollen van de sorteerband.
  3. Versnipper je verpakkingen niet of steek ze ook niet in elkaar, want deze verpakkingen worden vaak beschouwd als restafval omdat ze niet herkend worden in het recyclageproces.
  4. Drink of giet flessen altijd volledig leeg na gebruik. Sorteermachines kunnen een plastic fles niet correct sorteren als die te zwaar weegt.
  5. Schroef de dop terug op de fles als je ze weggooit. Tijdens het recyclageproces wordt die van de fles gescheiden en afzonderlijk gerecycleerd.
  6. We spenderen veel tijd in de auto, en drinken onderweg ook (fris)drank. Gooi PET verpakkingen niet onderweg weg indien er geen PMD zak beschikbaar is. Buitenshuis sorteren is nog een uitdaging. Op straat, bij tankstations, in parken is er nog te vaak maar 1 vuilbak voor al het afval, als er geen PMD vuilbak is, neem dan je gebruikte PET flessen en blikjes mee naar huis om daar te sorteren.

Wist je trouwens dat het vandaag Global recycling day is? Nog een extra reden dus om het milieu een handje te helpen!