Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Ikea vermindert het leed van onze planeet

Wie duurzaam zegt, denkt meteen aan duur. Maar Ikea wil met zijn milieuvriendelijke collectie het tegendeel bewijzen. Sinds 1 januari 2020 vind je geen plastic wegwerpproducten meer in het IKEA assortiment. Ze streven ernaar om enkel gerecycleerd of hernieuwbaar plastic en verpakkingen te gebruiken. Zo wil het bedrijf duurzame aankopen voor iedereen betaalbaar maken.


Ban op wegwerpplastic

Sinds het begin van dit jaar zijn er bij IKEA België geen rietjes, borden, bekers, hondenpoep-, diepvries- en vuilniszakken uit wegwerpplastic meer te vinden in het assortiment. De overschotten van producten uit wegwerpplastic werden verzameld en zullen in samenwerking met Renewi worden gerecycleerd.

In de restaurants en bistro’s voert IKEA België progressief duurzame alternatieven in. Plastic rietjes, borden, bekers en bestek zijn vervangen door alternatieven gemaakt van  papier uit duurzaam beheerde bossen. De coating bestaat uit bioplastic gemaakt van rietsuiker.

In april lanceert IKEA België de MUSSELBLOMMA collectie bestaande uit gerecycleerd plastic uit de Middellandse Zee en verzameld door Spaanse vissers. Ook de ontwerpster is Spaans. Designer Inma Bermudez haalde haar inspiratie uit de oceaan. De collectie bestaat uit een tote bag, twee kussenhoezen en een tafelkleed.