Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Het stof schuilt in een klein hoekje

We slaan allemaal wel al eens een hoekje over. Die kantjes en kieren zijn snel over het hoofd gezien. Maar het is misschien geen slecht idee om je huis eens grondig onder handen te nemen. Achter elk klein hoekje, kier of voorwerp ligt wel een hoopje stof te loeren. Hier zijn alvast 7 plekken in huis die je misschien vergeet schoon te maken.


Dampkampen

Een afzuigkap absorbeert kookgeurtjes en trekt heel wat vuil en vet aan. Als je hem vergeet schoon te maken raakt hij verstopt. Daardoor gaat de afzuigfunctie sterk achteruit en wordt je hele keuken straks een stoomcabine tijdens het koken van pasta.

Deurklinken en afstandsbedieningen

Ook je deurklinken en afstandsbedieningen zitten vol bacteriën. Dagelijks raken we die voorwerpen meerdere keren aan waardoor er zich heel wat vuil opstapelt. Eventjes graaien in de chipszak en dan lekker zappen? Die microben steek je zo mee in je mond. Heb je een kleine spruit in huis dan is de kans groot dat ook zij/hij met de afstandsbediening gaat lopen. Ze zetten er al graag eens hun tanden in wat ook niet echt bevorderlijk is voor de hygiëne. Het is dus belangrijk om je ‘kaske’ enkele keren per week schoon te maken.

Muren en plinten

Er al eens aan gedacht om je muren te poetsen? Klinkt een beetje gek toch? Maar het is wel nodig. Daarmee bedoelen we niet alleen de spinnenwebben in de hoeken, maar ook het stof op de muren is wel eens aan een grondige poetsbeurt toe. Ook over de plinten wordt even snel heen gegaan. Maar na verloop van tijd hoopt het stof toch aardig op. Haal die stofdoek maar weer boven!

Matras

Je lekker wentelen en draaien in je bed doe je nooit alleen. Je wordt namelijk vergezeld van ongeveer  1.5 miljoen huisstofmijten! Vergeet dus zeker niet je matras ook af en toe op te frissen.

Onderkant meubilair

Het is niet omdat je het niet ziet dat het er niet is. Onder de stoelen, tafel en kasten stofzuigen en swifferen we er op los, maar ook de onderkant van je bed en zetel verdienen wat aandacht. Er worden heel wat spinnenwebben en stofnesten verzameld die je maar beter eens schoonmaakt. Zet daarom minstens 2 keer per jaar je meubilair op zijn kop en poetsen maar!

Tandenborstel

Enig idee hoeveel bacteriën op je tandenborstel samentroepen? Wel meer dan één miljoen! Raar maar waar, een gebruiksvoorwerp dat voor je dagdagelijkse mondhygiëne moet zorgen, is vaak zelf een infectiebron. De bacteriën die je er achterlaat, kunnen het heel goed vinden in een warme en vochtige omgeving en gaan zich vlotjes vermenigvuldigen. Daarom is het belangrijk dat je je tandenborstel regelmatig vervangt en goed droog wrijft met een nette doek na elk gebruik. Vergeet ook niet om hem ver uit de buurt van het toilet neer te planten.

Achter de wc

Je toilet krijgt waarschijnlijk regelmatig wel een goede beurt. Maar heb je er al eens aan gedacht om de plaats rond de pot te poetsen? Dat wordt namelijk wel al eens vergeten en is niet echt een aangename plek. Denk maar eens aan al die rondvliegende spetters van je man wanneer hij staand plast. Toch maar even het bleekwater erbij halen?