Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

4 boeken die je gelezen moet hebben

Volgende week is het weer zover! Dan is het Boekenweek. Hier zijn alvast enkele leestips.


#FitFood

In #FitFood gaat Delphine Steelandt dieper in op een duurzaam gezond eetpatroon door te kiezen voor streekeigen producten, seizoensfruit en -groenten etc. 72 slankmakende recepten met blijvend resultaat vol gemakkelijk toepasbare tips om ons lichaam én onze planeet weer helemaal fit te maken.

De heerlijke gerechten van Delphine Steelandt zijn gebaseerd op haar eenvoudige, doeltreffende Mix & Match methode. Door volop te mixen & matchen met de producten van haar voedingstabel, tover je in een mum van tijd een overheerlijke maaltijd op tafel!
De groenten vormen de basis van je maaltijd. Daarbij kies je een of meerdere gezonde vetten en een stukje vis, vlees, of vleesvervanger. Eventueel voeg je daar nog een koolhydraatportie aan toe.

De zeven zussen – zon

De zeven zussen is een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent. Het zesde deel van De zeven zussen brengt je van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia.

Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt… Zon brengt de lezer van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia. Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden?

Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen(en je kinderen blij zijn dat jij het doet)

Wat een titel! Iedere ouder wil dat zijn kind gelukkig is, en dat het in een veilige omgeving opgroeit tot een gelukkige volwassene. Maar hoe doe je dat? In dit wijze, verstandige en verfrissende boek staat alles wat er in de opvoeding van een kind écht toe doet. Geen praktische tips over slapen, eten, goede manieren of huiswerk, maar helder advies over de essentie van het ouderschap.

Op basis van haar rijke ervaring als therapeut, haar wetenschappelijke inzichten en persoonlijke ervaringen als ouder, behandelt Philippa Perry de grote vragen van de ouder-kindrelatie, van baby tot tienerjaren.

Fokking druk

Een volle agenda en een vol hoofd, het gevoel achter de dingen aan te lopen en altijd te weinig tijd om alles te doen wat je wil – dat zijn dé kenmerken van onze tijd.
Ons overvolle leven is slecht voor onze gezondheid. Het aantal burn-outs is de laatste tien jaar schrikbarend gestegen. Je kunt zelfs spreken van een echte burn-outepidemie: ongeveer één op de zeven werkenden heeft ernstige stressklachten of zit door de stress thuis.

In Fokking druk legt psycholoog Thijs Launspach uit waarom we onszelf tegenwoordig vaak over de kop werken en wat je eraan kunt doen om dat te voorkomen. Hij gebruikt hiervoor de nieuwste inzichten uit de wetenschap, methoden van experts en verhalen van ervaringsdeskundigen. Met inzichten, opdrachten en toepasbare tips die zorgen voor een rustiger leven.