Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Pinkalicious: nieuwe chocolade, nieuwe smaakervaring

Naast de zwarte, bruine en witte chocolade kunnen we nu ook nog gaan voor heerlijke, roze chocolade. De Ruby chocolade is overheerlijk en zorgt voor een hele nieuwe smaaksensatie.


De nieuwe chocoladesoort is uitgevonden door het Belgisch-Zwitserse Barry Callebaut. De Ruby chocolade wordt gemaakt van Ruby-cacaobonen, die zorgvuldig geselecteerd worden op hun eigenschappen. Het ziet er niet alleen fantastisch uit, de smaak weet ook elke chocoladelover te bekoren.

De roze chocolade heeft haar kleur te danken aan de bessen die bij het productieproces gebruikt worden. De bessen zorgen bovendien ook voor een nieuwe dimensie van smaak in het chocoladespectrum.

Desserts met kleur

We mochten even op inspectie bij Barry Callebaut, waar ook een aantal chef-koks en chocolatiers voor ons overheerlijke desserts maakten.

Davide Comashi, dé man die tot World Chocolate Master gekroond werd in 2013, maakte kleine pralinetjes op een stokje. We mochten zelfs even kijken hoe hij die smaakbommetjes maakte.

Martin Diez is een echte ster in alles wat met culinaire kunst, gebak, chocolade en ijs te maken heeft. Hij nam ons mee in zijn verhaal en maakte van het Magnum Ruby ijsje een écht kunstwerkje. Zijn Franse touch kon natuurlijk niet ontbreken. Macaron-heaven incoming!

Last but not least, mochten we even meekijken bij Melissa Coppel. Zij toonde hoe ze met een aantal simpele ingrediënten een dessert maakt op klasseniveau.

Magnum Ruby

Magnum is het eerste ijsjesmerk dat op de proppen komt met een ijsje met deze Ruby chocolade. De nieuwe Magnum Ruby is een overheerlijke combinatie van Ruby chocolade en een romige vulling van witte chocolade-ijs met frambozen twirl. Het ijsje biedt je een uitzonderlijke smaak. Het is niet bitter, melkachtig of zoet, maar wel enorm uniek en zorgt voor een volledig nieuwe smaakervaring.

We mochten om onze dag gevuld met chocolade af te sluiten onze eigen Magnum Ruby maken. We kregen keuze uit een aantal toppings om het ijsje helemaal naar onze hand te zetten. Prachtige plaatjes en smaakbommetjes tot en met waren het resultaat!

Ontdek binnenkort meer over de Ruby chocolade op Tendens! 

Lees ook