Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Oh crêpe!

Loopt het water je ook al in de mond bij de geur van overheerlijke versgebakken pannenkoeken? Maak van pannenkoeken jouw succesrecept met deze tips, trucjes en variaties!


De vloek van de eerste pannenkoek.

Blijft de eerste pannenkoek ook altijd aan je pan plakken? Met deze tips worden ze allemaal een succes.

Verhit je pan met antiaanbaklaag tot hij warm genoeg heeft (205 graden). Tip: een klontje ouderwetse boerenboter zorgt meteen voor een lekkere smaak. Verdeel het deeg mooi met een pollepel, en aan de slag! Draai niet te snel en wacht tot je de bubbeltjes naar boven ziet komen en dan… 1,2,3 flip that pancake!

Chocoladesaus, vanille ijs, fruit, suiker, karamelsaus,… je kan er echt alle kanten mee uit. Experimenteer erop los!

Het verschil zit hem in de details

Een ordinaire pannenkoek of eentje die je smaakpapillen prikkelt? Het verschil zit hem in de details. Gebruik verse ingrediënten van goede kwaliteit. Verse eieren en melk zijn een must voor de perfecte pannenkoek!

Het geheim van een goede patissier? Alles tot op de gram juist afwegen!

Hou je van pannenkoeken maar ook van gezond?

Dan zijn havermoutpannenkoeken echt iets voor jou! Die maak je met amper drie à 4 ingrediënten. Fleur laat ons zien hoe ze bakt voor haar gezin.

Fleur gebruikt deze verhoudingen per ei:

  • 1 ei
  • 60 gram havermout
  • 100 gram (rijst)melk
  • Snuifje bakpoeder (geen must, maar is om de pannenkoeken luchtiger te maken)

Het volledige recept kan je ook nalezen op de blog van Fleur.

Ideaal als ontbijt

Heb je weer een berg pannenkoeken over? Geen probleem! Steek ze in de diepvries en haal ze ’s avonds uit om de volgende ochtend in no time van je ontbijt te smullen. Eventjes de microgolf in en klaar!

Ben je een echte foodlover? Neem dan zeker eens een kijkje op de Instagrampagina. Op Maison Madelise deelt ze allerlei gerechtjes, receptjes en tips.

Voor wie geen zin heeft om zelf te bakken of te koken kan terecht bij Nico & Katrien. Van partyschotels tot verse pannenkoeken, ze hebben het allemaal. Op hun Instagrampagina kun je alvast even watertanden van al het lekkers.

Aanvalleeeeen!