Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Japan meets Bruges

Japanse chefs die hun roots en techniek loslaten op witloof of typische Belgische kaas? Je ziet het niet zo vaak, maar bij L.E.S.S. eatery in Brugge resulteerde het onlangs in culinair vuurwerk.


Sterrenchef Gert De Mangeleer laat zich graag culinair inspireren tijdens zijn vele reizen. Zo leerde hij ondertussen al heel wat andere chefs kennen die ook vrienden werden.  Met het nieuwe concept “Chef’s Invite” nodigt hij regelmatig die vrienden uit uit om samen te koken in één van zijn restaurants.

De spits werd onlangs afgebeten door twee Japanse chefs: Susumu Shimizu van Anis en chef Hiroyasu Kawate van Florilege (2 Michelinsterren en nr. 5 in de Asian 50 Best). Beide chefs hebben hun restaurant in Tokyo. Samen met Gert en chef Ruige Vermeire (chef van L.E.S.S.) zorgden ze voor een uitzonderlijk culinair spektakel tijdens een dinner-tweedaagse in Brugge.

Volgende editie

Op 6 en 7 mei nodigt Gert opnieuw een bevriende chef uit: Jordy Navarra van restaurant Toyo Eatery (n°43 in the Asian 50 Best) in Manilla, Filipijnen. Wil je erbij zijn? Hou dan zeker de website van L.E.S.S. in de gaten. Eenmaal de reservaties starten, gaan de zitjes pijlsnel de deur uit!