Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Helena Christensen zegt het met bloemen

Met Helena Christensen voegt H&M opnieuw een klinkende naam toe aan de stoet bekende samenwerkingen. De fotografe en ex-model nam zowel de foto’s voor de collectie als voor de campagne.


Herinner je je de opkomst van de supermodellen nog? In de jaren negentig veroverden ze zowel covers als de catwalk. Cindy Crawford, Claudia Shiffer, Naomi Campbell, enz… behoren tot de eerste generatie. En… Helena Christensen. Haar roem kreeg nog een extra boost toen ze in de stomende videoclip van Wicked Love van Chris Isaak de hoofdrol mocht spelen. Na haar carrière vóór de lens vond de Deense een nieuwe roeping als mode- en kunstfotografe. Haar foto’s van bloemen vormen nu de basis van de capsulecollectie voor H&M. Ze zijn te zien op een reeks T-shirts, sweatshirts en hoodies.

Andere bekende collabs

H&M lanceert jaarlijks meerdere samenwerkingen met bekende namen. Zo ging de kledingketen in zee met popartieste Billie Eilish. (klik op de foto’s voor een grotere afbeelding)

Hou je meer van flamboyante kleurpaletten en florale prints? Dan is de collab met de Columbiaanse ontwerpster Johanna Ortiz zeker iets voor jou.