Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Frisse start voor de lente: 8 tips voor de perfecte lenteschoonmaak

Kan je net als ons ook niet wachten tot de lente opnieuw voor de deur staat? Dan komt dit artikel als geroepen! We overlopen even de 10 beste tips voor een perfecte lenteschoonmaak.


TIP 1: Begin bovenaan

Tijdens de grote kuis is het altijd een goed idee om helemaal bovenaan je huis te beginnen, want stel je nu eens voor, straks sleur je al die stoffige rommel door je huiskamer, terwijl je net de vloer geboend hebt!

TIP 2: Geef weg wat je niet meer gebruikt

Kom je tijdens je schoonmaak zaken tegen waarvan je je niet meer kan herinneren wanneer je die voor het laatst nog heb gebruikt? Dat is dan hét teken dat je die spullen regel recht naar de tweedehandswinkel kan brengen. Is het écht kapot? Recycleren maar!

TIP 3: Een proper bed voor de perfecte nachtrust

Nu je in je slaapkamer bent beland, is het tijd om je bed helemaal op te maken. We gaan nog niet meteen slapen, maar dan heb je vanavond wel iets extra om naar uit te kijken: een heerlijk fris bed. Neem al je lakens van je bed. Nu is het tijd om even de matras te stofzuigen (!). Het is belangrijk dat je dat doet, zodat al het stof en eventuele beestjes uit je matras verdwijnen.

Gebruik je een winter- en zomerkant? Dan draai je je matras nu best eens om.

TIP 4: Lenteschoonmaak, ook in je kleerkast

De lente is het ideale moment om eens je kleerkast helemaal uit te mesten. Heb je winterse kledij die je heel de winter niet eens hebt aangekeken? Tijd om die stukken dan uit je kast te halen. Verkoop ze via tweedehandssites of geef ze weg aan mensen die ze wél zullen gebruiken. Zo verdien je er nog een extra cent aan die dan regelrecht naar een nieuwe zomerse outfit kan ;-).

TIP 5: Neem de badkamer onder handen

Ontkalk je voegen, kraan, lavabo, douchekop en toilet. Neem je tandenborstelhouder onder handen, zodat de beker geen houder van troep wordt. Vervang ook je tandenborstel, voor een écht frisse start van het nieuwe seizoen.

Ook het vuilste taakje mag je dit keer niet uitstellen: ontstop het doucheputje. Ruim je kasten op, ook hier geldt de regel; een jaar niet aangeraakt is weg doen!

Gooi ook zeker alle vervallen make-up of andere beautyproducten weg, daar ben je nu toch niets meer mee.

TIP 6: Neem alle hoeken van je keuken onder handen

Maak de gootsteen netjes met onverdund bleekwater. Laat het even intrekken en daarna kan je het gewoon wegspoelen. Ook de afvoer mag je hier zeker niet vergeten steven te reinigen.

Kuis ook zeker je afwasmachine. Giet een beetje soda in je machine en laat hem even draaien op het hoogste programma. Let op, de soda is het enige dat op dit moment in je afwasmachine zit! Maak achteraf ook eens de filter van de afvoer leeg.

De gouden regel trekken we ook door naar de keuken. Wat vervallen is, gooi je het beste weg. Herschik je keukenkasten nadat je ze gekuist hebt. Voor je het weet heb je een pak meer plaats voor lekkers!

Controleer of je dampkamp nog genoeg zuigkracht heeft. Hou er keukenpapier tegen en kijk na dat het keukenpapier door de zuigkracht aan de dampkap blijft plakken. Is dit niet het geval? Tijd om de roosters eens te kuisen dan!

Tot slot ontdooi je ook best eens je diepvries. Met een emmer en dweil bij de hand kan je zo je diepvries makkelijk helemaal clean krijgen!

TIP 7: Ga eindelijk écht eens naar het containerpark

Je verzamelt vast al een lange tijd heel wat spullen die klaar staan voor het containerpark? Maar je hebt nooit de tijd of goesting gevonden om te gaan? Dan is vandaag dé dag waarop je dat wel doet! Hup in je auto en snel die rommel uit je huis halen.

TIP 8: Gebruik ecologische producten voor een extra schoon huis

Wil je je huis nu eens écht schoon hebben? Dan kan je eigenlijk niet anders dan ecologische producten gebruiken. Zo heeft Mylène afgelopen februari een nieuwe, groene lijn van schoonmaakproducten gelanceerd. Het Pure Green gamma heeft zowat alles om je huis schoon te maken en dat allemaal met ecologische producten.

Ook de verpakking is gerecycleerd, dus hiermee kan je met een extra goed gevoel je huis helemaal schoon maken.