Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Lekkere drankjes: zonder alcohol, mét pit

Goed nieuws voor wie op zoek is naar meer alcoholvrije alternatieven, want het aanbod wordt steeds groter. Deze vier mocktails zien er niet alleen feestelijk uit, ze zitten ook vol gezonde voedingsstoffen!


Dimitri Oosterlynck lanceerde twee jaar geleden GIMBER, een concentraat van Peruaanse gember met een subtiele citroen- en kruidentoets voor een levendige smaak. Gember is het ideale ingrediënt voor wie op zoek is naar een fris en gezond alternatief voor alcoholische coktails. “Wij willen tonen dat er ook lekkere en pittige alcoholvrije alternatieven bestaan”, aldus Dimitri. “GIMBER biedt een heerlijke bite waarbij je de alcohol absoluut niet zal missen. Rock ’n roll voor de smaakpapillen!”

Aan gember worden tal van helende krachten toegewezen. Wat is er nu van aan? Feit is dat gember vol gingerol zit, een wetenschappelijk bewezen anti-oxidant en ontstekingsremmer. Verder is het goed voor je spijsvertering en verlaagt het je cholesterol. GIMBER bevat niet minder dan 40% gember. Plus: het is ook vrij van E-nummers en andere toevoegingen zoals citroenzuur! De ideale buddy dus voor een zorgeloos avondje uit!

Je kan GIMBER presenteren als de ‘perfect serve’, maar ook uitpakken met extra ingrediënten. Check deze mocktailrecepten voor inspiratie:

THE PERFECT SERVE

 • 3cl GIMBER
 • Aanvullen met fris bruiswater en ijsblokken
 • Afwerken met een takje tijm

FRESH CUCUMBER

 • 2 cl GIMBER
 • 4cl basilicum en komkommersap
 • 15cl koude groene thee
 • Afwerken met verse basilicum en schijfje komkommer

GIMBERRY

 • 2cl GIMBER
 • 5cl veenbessensap
 • 10cl kombucha
 • Afwerken met een takje rozemarijn en schijfje sinaasappel

SPARKLING APPLE

 • 2cl GIMBER
 • 10cl sprankelend appelsap
 • 5cl spuitwater
 • Schijfje appel en enkele granaatappelpitjes om af te werken

Meer info: www.gimber.be