Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Het seldersap voor als je niet van selder houdt

Het was dé gezondheidshype op social media vorig jaar: puur seldersap drinken op je nuchtere maag. Gelukkig kan je ook genieten van een gezond sapje dat ook nog lekker smaak.


De seldersaphype startte, naar eigen zeggen, bij Anthony William, auteur van het boek Medical Medium. Als je wilt genieten van de voordelen van selder moet je het volgens hem wel vrij streng aanpakken: iedere dag drink je 500ml vers geperst puur seldersap op je nuchtere maag. Daarna wacht je minstens een kwartier vooraleer je ontbijt.

Moet je er niet aan denken om dit op je nuchtere maag weg te klokken? Dan is het goede nieuws misschien dat er nog veel discussie is over de gezondheidsvoordelen van deze methode. Selder is uiteraard een gezonde groente, maar het is niet bewezen dat je het daarom per se volgens de methode van Anthony William moet drinken. Dus… dan kan je misschien evengoed kiezen voor een ander soort seldersapje. Eentje waarbij je geniet van de voordelen van selder, maar de smaak enigzins geneutraliseerd wordt door er andere groene vitaminebommetjes aan toe te voegen.

Groen vitaminebommetje

Ingrediënten:

  • 2 stengels selder
  • 1 krokante appel
  • Stukje gember +/- 1 cm
  • 1/2 komkommer
  • 1 kiwi
  • Naar smaak: sap van 1/2 limoen

Bereiding:

  • Pers alle ingrediënten, met uitzondering van het limoensap, in een sapcentrifuge.
  • Voeg naar smaak limoensap toe.