Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Workshop met Isabella Cozzi en KitchenAid

In deze periode van het jaar komt culinaire inspiratie altijd van pas, niet? Samen met enthousiaste foodies gaan we aan de slag in de kookstudio van Dovy. De workshop wordt in goede banen geleid door KitchenAid-ambassadeur Isabella Cozzi. Ze geeft toelichting bij de keukensnufjes en inspiratie voor originele, Italiaans getinte hapjes.


Meet the chef

 

Isabella is ambassadeur van KitchenAid dat dit jaar precies 100 jaar bestaat. Isabella verzorgt ook catering en kookt aan huis of op locatie. Ze schreef ook al diverse kookboeken, waaronder Isabella’s Italiaanse winter”, vol authentieke Italiaanse familierecepten om de winter door te komen.

De papa van Isabella is afkomstig uit Ligurië. Tijdens de trips naar Italië leerde ze als kind al de streekspecialiteiten kennen. De workshop is dus Italiaans geïnspireerd!

“Voor de modale Vlaming is de Italiaanse keuken over het algemeen wel bekend, maar de mensen kijken verder”, aldus Isabella. “Ik merk tijdens workshops dat ze ook minder bekende regio’s gaan opzoeken zoals  Puglia. Toscane is nog altijd een hype, maar de zuidelijke regio’s winnen aan populariteit.”

Meet the foodies

Katrijn van Mama’s Gezonde Tips en Ellen van de blog Ellen. Mama van vier gaan aan de slag met onze producer Caroline. Ze mogen de Japanse groentesnijder uittesten. Met dit accessoire kan je flinterdunne vellen snijden van groenten en fruit. Ideaal om rolletjes of lasagne mee te maken! Katrijn, Ellen en Caroline bereiden een wrap van peer gevuld met gorgonzola en spek.

Elle van A Pinch of Odelle, Joline van Healthy Mealfie en Liesbethvan Lizzy Lizz blog gaan de zoete kant op. Zij bereiden cantuccini. Oorspronkelijk komen deze koekjes uit Toscane en er bestaan diverse varianten van.

Glenn en Désiré van The Food Tryout draaien samen met Ann Italiaanse balletjes. In de balletjes gaat niet alleen vlees, maar ook een flinke portie groenten.

Marie en haar mama Hilde schreven samen het boek Koken voor een maatje minder. Ook tijdens onze workshop houden ze het gezond. Samen met onze nieuwsanchor Ann-Sofie en online content creator Naomi bereiden ze sformatino, een typisch Italiaans groentetaartje.

Droom je van zo’n KitchenAid mixer en keukenrobot? Check dan zeker deze wedstrijd!