Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Er was eens… Sneeuwwitje

Iedereen kent wellicht het sprookje van Sneeuwwitje. Maar heb je het al gezien met balletdansers en met een symfonisch orkest voor kinderen vanaf 3 jaar? Vorige weekend ging deze voorstelling in première en Tendens was er bij.


Balletdansers en symfonisch orkest

Een rode loper, kinderen verkleed als Sneeuwwitje en een grootse ontvangst mèt (niet-giftige) appelen. De Stadsschouwburg van Antwerpen voelt warm en gezellig aan. De zaal wordt muisstil als verteller Jeremy Vandoorne op het podium komt en de magische woorden “Er was eens…” uitspreekt. Hij is de verteller van het sprookje van de gebroeders Grimm. En dat is meteen de eerste verrassing die Prima Donna Events in petto heeft. Het organisatiebureau van Amélie Allaert wil klassiekers brengen voor een breed publiek en richt zich met Sneeuwwitje vooral naar de allerkleinsten.

Ook voor de allerkleinsten

“We willen kinderen al op heel jonge leeftijd kennis laten maken met klassieke muziek en dans”, vertelt Amélie, “en hoe kunnen we dat beter doen dan met sprookjes? In deze voorstelling vertelt Jeremy het verhaal beetje bij beetje en zijn het de balletdansers die het in beeld brengen. De grappige dwergen, de boze stiefmoeder, ook met dans kan je alle emoties tonen. En natuurlijk is ook de muziek heel belangrijk. Een symfonisch orkest zorgt dat het een totaalbeleving wordt”.

Heksensoep

De kinderen stralen als ze voorstelling voorbij is. Ze zijn onder de indruk en genieten nog na met passende tussendoortjes als heksensoep met spinnetjes en koninginnenhapjes.

Op 26 en 27 december is de voorstelling te zien in Gent waar de cast wellicht een even groot applaus wacht.