Wonen in een kunstwerk

Jos Desmeets is een architect met een roeping. Van kinds af aan was hij bezig met ontwerpen en bouwen. Hij genoot een vrije opvoeding en de vele tijd die hij op straat doorbracht vulde hij met het bouwen van kampen, hutten en andere bouwsels. Voor hem was er dan ook geen andere levensweg mogelijk.


Voor Jos Desmeets is het gemeenschapswoning het ideaal. Hij gruwt van de huidige bouwstijl die isolement in de hand werkt. Zijn woningen moeten dan ook ruimte geven om te evolueren. Zo werkt hij nooit met dragende binnenmuren zodat indelingen altijd kunnen worden gewijzigd.

Voor schilder Stefan verbouwde hij een loods tot atelier/woonzone. De creatie is 100% op het lijf van Stefan geschreven met praktische ruimtes zoals keuken, badkamer en slaapkamer die als kubussen in de ruimte zweven. Hierdoor komt ondanks de beperkte oppervlakte een grote polyvalente ruimte vrij die eens meer atelier was en nu meer galerij.