Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Recept met entrecote van Pascale Naessens

Dat je met originele en eenvoudige smaakcombinaties de heerlijkste gerechten op tafel kan toveren, bewijst Pascale Naessens ook in haar nieuwste boek ‘Nog eenvoudiger 2’. Probeer alvast dit recept met entrecote!


Entrecote met knolselder en tomaten-mosterdsausje

Ingrediënten:

 • 2 varkensentrecotes
 • 400 g knolselder
 • 30-tal kerstomaatjes met takjes
 • 20 g bieslook
 • mosterd (zie tip)
 • ras el hanout

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knolselder in dunne plakjes en vervolgens in fijne lucifers. Doe ze in een ovenschaal, strooi er zout en 1 koffielepel ras el hanout over en giet er wat olijfolie over. Hussel alles goed door elkaar zodat de kruiden en de olie mooi verdeeld zijn.
 • Halveer een tiental tomaatjes en laat de rest heel en aan de takjes. Leg de tomaatjes bij de knolselder of in een aparte ovenschaal. Kruid met peper en zout en overgiet met olijfolie. Zet 15 tot 20 minuten in de oven. Bak het vlees 2 tot 3 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Snijd de bieslook fijn. Schep voor de saus 3 grote eetlepels mosterd in een pannetje en leg er de gehalveerde gare tomaatjes bij.
 • Plet de tomaatjes zodat ze hun vocht afgeven en meng goed. Kruid met peper en zout en voeg drie kwart van de bieslook toe. Giet er flink wat olijfolie en een scheut water bij zodat je een mooi lopende, dikke saus krijgt.
 • Serveer de entrecote met de knolselder en giet de saus erover. Schik de kerstomaatjes ernaast en werk af met de rest van de bieslook.

TIP: MOSTERD

Gebruik zachte mosterd. Pas de hoeveelheid aan wanneer je scherpere mosterd gebruikt. Proeven is de boodschap.

Kijktip:

 • Bekijk hier de reportage over de lancering van het boek.