Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

To Netflix or not to Netflix: 10 bingeworthy series

Niets beter dan op een regenachtige, vrije dag je in je zetel te ploffen met een dekentje, een drankje, een hapje en… Netflix! We lijsten 10 “bingeworthy” series op voor jou. Aan keuze geen gebrek!


Black Mirror (5 seizoenen, 1 uur per aflevering)

Black Mirror is een Britse serie. In Black Mirror wordt de digitale toekomst onder de loep gelegd. Mogelijke technologische ontwikkelingen met hun effect op de mensheid worden in de serie getoond. Elke aflevering heeft een andere cast en een volledig andere verhaallijn. Het is absurt, mindblowing en weet je van de eerste tot de laatste minuut te boeien. Een bingeworthy serie dus, maar dankzij het feit dat elke aflevering een andere verhaallijn heeft, kan je deze serie wel even aan de kant laten liggen en nog steeds volgen.

Lucifer (4 seizoenen, 45 min. per aflevering)

Lucifer is een Amerikaanse serie. Het is komisch, fantasierijk en een politieserie. Lucifer is gebaseerd op het DC Comics-personage. Het verhaal gaat voornamelijk over Lucifer, de duivel. Hij verveelt zich en is ongelukkig en beslist om zijn leven in handen te nemen.

Atypical (2 seizoenen, 30 min. per aflevering)

Atypical gaat over een jonge man met autisme. De serie volgt het leven van Sam, zijn zus en zijn ouders. Het is een komische serie die de realiteit van mensen met autisme prachtig in beeld brengt. Alle struggles, alle hersenkronkels… Atypical brengt een prachtig verhaal vol emoties en hilariteit. Sam weet met zijn onbegrensde mening menig mensen te verwarmen.

Orange is the new black (7 seizoenen, 45 min. per aflevering)

Orange is the new Black volgt het leven van Piper Chapman in de vrouwengevangenis. Ze wordt gearresteerd omdat ze 10 jaar geleden een koffer met drugs vervoerd heeft. Doorheen de serie leer je haar medegevangene beter kennen, waarom zij opgesloten zitten en hoe hun leven verandert. Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het zevende en laatste seizoen staat ondertussen online. Bingen dus!

La Casa de Papel (3 seizoenen, 50 min. per aflevering)

Deze Spaanse serie weet menig mensen in spanning te houden. Letterlijk vertaald heet de serie “Het huis van papier”. De serie toont de grootste overval in de Spaanse geschiedenis, georganiseerd door een mysterieuze man die zichzelf professor noemt. Het doel? De Koninklijke Munt van Spanje infiltreren om zelf bankbiljetten te drukken. Een droom van vele mensen, nietwaar? Het plan wordt tot in de puntjes opgemaakt, maar of het hen zal lukken, dat bekijk je beter zelf op Netflix.

Stranger things (3 seizoenen, 50 min. per aflevering)

De Amerikaanse sciencefiction-horrorserie weet al enkele jaren veel mensen in de ban te houden met zijn mysterieuze verhaal. Het begint allemaal met een wel heel erg plotse en vreemde verdwijning van een 12-jarig jongetje. Zijn moeder slaat door nadat ze ontdekt dat haar zoon verdwenen is. De politie begint een onderzoek, maar ook zijn vrienden gaan zelf op pad. De kinderen vinden een verdwaald meisje met psychokinetische krachten. Een reeks van ontdekkingen volgt hierop.

Friends (10 seizoenen, 20 min. per aflevering)

De Amerikaanse, komische serie dat het leven van zes vrienden volgt in New York city is bijna 25 jaar oud, maar blijft nieuwe fans maken. Je volgt de kommer en kwel van de vrienden. Hun liefdesleven, werkleven en hun vriendschap volg je op de voet. Hilariteit, liefde, verdriet en herkenbaarheid, dat is Friends.

How I Met Your Mother (9 seizoenen, 20 min. per aflevering)

In deze serie vertelt Ted aan zijn kinderen hoe hij hun moeder heeft leren kennen. Elke aflevering kom je dichter bij de waarheid, maar eigenlijk weet je pas in een van de laatste afleveringen wie het echt is. De serie volgt het verhaal van Ted en zijn vier beste vrienden. Hun liefde, leed en werkleven wordt doorheen de negen seizoenen vertolkt.

The 100 (6 seizoenen, 40 min. per aflevering)

Deze post-apocalyptische dramaserie spelt zich 97 jaar na een nucleaire oorlog af. Er zijn slechts 4.000 mensen overleven. Ze zijn inwoners van ruimtestations die rondcirkelen boven de aarde. De verschillende ruimtestations vormen één geheel: de “Ark”. De Ark dreigt kapot te gaan, dus beslissen de machthebbers om 100 jonge bewoners naar aarde te sturen, om te testen of je er weer op kunt leven.

Breaking Bad (5 seizoenen, 50 min. per aflevering)

Breaking Bad, de Amerikaanse serie over de chemieleraar Walter White, weet al een tijd mensen te overtuigen. Hij ontdekt dat hij kanker heeft, en wil voor zijn gezin wat meer geld sparen, mocht het verkeerd aflopen met hem. Hij rolt in het drugsmilieu met een oud-student van hem. Samen maken ze hun eigen drugs. De kennis van Walter en de connecties van zijn student zorgen voor de ideale combinatie. Verschillende, zotte avonturen zorgen voor boeiende afleveringen vol spanning, humor en drugs.