Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Neem eens je hond mee naar het werk

Wist je dat een hond op de werkvloer stressverlagend werkt? Op 21 juni is het de Internationale “Neem je hond mee naar het werk”-dag. In het hoofdkantoor van ZEB werd het initiatief enthousiast opgevolgd.


De internationale “Take Your Dog to Work Day” startte in de VS en wordt ondertussen ook opgevolgd in Europa. Op het hoofdkwartier van ZEB Fashion deden ze er enthousiast aan mee. Zo’n 15 honden vergezelden vandaag hun baasje naar het werk.

Tijdens deze unieke werkdag was er heel wat te beleven. Een photobooth, een hondenwandeling in groep, een doggybar en een professionele hondenfluisteraar zorgden voor de ultieme beleving om hond en baasje te verwennen. Ook CEO Luc Van Mol nam vandaag zijn hond Wasco mee naar het werk. “We doen met ZEB mee aan ‘Take Your Dog To Work Day’ omdat we veel belang hechten aan de balans tussen werk en privé. Door je hond mee te nemen naar je werk brengen we beide dichter bij elkaar. Deze dag was een testcase om te kijken of we honden in de toekomst vaker kunnen verwelkomen. Wij gaan alleszins met een positief gevoel naar huis en vinden dit voor herhaling vatbaar.”

Tips & tricks

Jade Van Mol, professionele hondentrainer, was vandaag aanwezig in ZEB Merchtem: “Het is zeer goed dat deze dag bestaat. Een hond is niet gemaakt om alleen te zijn. Voor de werknemers heeft een hond op de werkvloer heel wat positieve gevolgen. Zo hebben ze meer beweging, nemen ze ontspannende pauzes en halen ze tijdens de uren een frisse neus.”

Jade is al een aantal jaar gespecialiseerd in de psychologie van honden. Zo volgde ze een vijfdaagse opleiding bij de bekende Amerikaanse The Dog Whisperer, Cesar Millan, van National Geographic. “Ik heb vandaag tips gegeven aan de baasjes over de relatie met hun honden. Er zijn drie belangrijke aandachtspunten. Een hond moet vertrouwen, respect en liefde krijgen. Dat is zowel voor de hond als voor het baasje echt belangrijk.”