Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

LEKKER: festivalgastronomie op WECANDANCE dankzij lokale boeren en topchefs

WECANDANCE maakt je beleving op het festival nog completer met gastronomische verwennerij op de weide.


Lokaal gastronomisch voor iedereen

WECANDANCE ging voor dit vernieuwende concept met drie topchefs in zee: Nicolas Decloedt van Humus x Hortense, Willem Hiele van Willem Hiele en Sean Uytterhaegen van Carcasse/Dierendonck. De topchefs werken uitsluitend met lokale producten van hoofdzakelijk West-Vlaamse boeren. Deze samenwerking is dankzij Boerentrots tot stand gekomen.

Drie topchefs, maar toch niet te pijnlijk voor je portemonnee, dat is farm to table. Leuk aan dit nieuwe concept is dat de gerechtjes niet enkel voor de vips zullen zijn, maar ook voor de gewone festivalganger.

Drie gerechtjes, puur van bij ons

We waren bij de lucky ones die de gerechtjes al eens mochten proeven. Het eerste gerecht is een groentengerechtje van Nicolas Decloedt. Hij gaat voor een heerlijke pizza Hawaï zonder ananas. Ananastomaat, schijfkamille, Belgische buffelmozzarella en nog veel meer zorgen voor een heerlijke, hapklare pizza.

Het tweede gerecht dat wij mochten proeven was eentje van Willem Hiele, die met schelvis en Belgische quinoa aan de slag ging. Nog wat geitenkaas en gegrilde paprika erbij et voilà, een tweede heerlijk gerecht is geboren.

Als laatste werden we verwend met West-Vlaams rood rund van Dierendonck. De shortribs en pommes neuf gaan prachtig samen met de lookmayonaise en mostard poeder, een afsluiter van formaat dus.

WECANDANCE ROMANCE

Om het helemaal af te maken, komt WECANDANCE ook met een eigen chocoladereep op de proppen. De reep bestaat uit 70% cacao en is in België gemaakt. Je voelt de liefde waarmee het gemaakt is bij elke hap.

De reep past volledig in het thema van dit jaar: Safari Nomads. Haal je jungle kleren dus maar al boven en maak je klaar voor een beestig feestje in augustus.

Voor meer informatie over het festival kan je hier terecht.

Lees ook