Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Speedy wafelcroques uit “Ketchup is een groente”

Met haar boek “Ketchup is een groente” laat Isabel Boons allerlei trucjes zien hoe je kinderen smakelijk laat smullen. Met recepten zoals deze speedy wafelcroques haal je vast zelfs de moeilijkste etertjes over de streep!


Isabel Boons: ‘Toen ik dit gerecht de eerste keer voorschotelde aan mijn kinderen waren ze wildenthousiast. Ah ja, een wafel doet het altijd goed! Ze zijn zowel warm als koud lekker. Perfect dus om de avond voordien te maken en mee te geven in de lunchbox.’

Dit heb je nodig (voor 4 wafels)

  • 1 kippenborstfilet
  • olijfolie
  • 8 sneetjes brood
  • boter
  • 75 g geraspte kaas
  • tomatensaus of passata
  • Italiaanse kruiden

Zo maak je het

Verwarm een wafelijzer. Snij de kipfilet in kleine stukjes en bak in olijfolie. Verdeel de geraspte kaas over vier sneetjes, leg daarop de kleine stukjes kipfilet, wat tomatensaus (niet overdrijven), nog wat geraspte kaas en ten slotte wat Italiaanse kruiden. Leg er de andere sneetjes brood op en bak goudbruin tussen het wafelijzer.

Tip: Geen tomatensaus? Het kan bijvoorbeeld ook perfect met ham en kaas. Een croque monsieur, maar dan net ietsje anders.

Al meegespeeld met de wedstrijd waarbij je het boek van Isabel kan winnen? Waag hier je kans!