Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Sergio Herman lanceert eigen koffielabel

Goed nieuws voor koffieliefhebbers! Sergio Herman heeft vandaag zijn eigen koffielabel gelanceerd, Inkbrew Coffee.


Het koffielabel werd voorgesteld in AIRrepublic, de brasserie van Sergio Herman in Cadzand. Inkbrew Coffie bestaat in twee varianten: een dark roast en een medium roast.De dark roast is intens en zorgt voor een powershot (ideaal voor espresso of bereidingen met melk), terwijl de medium roast voor rust en harmonie zorgt (ideaal voor filter).

“Ik wil alle onderdelen van een restaurantbezoek beheersen, koffie is daar een belangrijk onderdeel van. Het maakt een bezoek af”, aldus Sergio.

Koffie serveren op professioneel niveau vereist focus en concentratie in elk aspect van de bereiding. Maar ook thuis willen steeds meer mensen topkwaliteit serveren, al moet dan wel wat sneller en makkelijker gaan. Vanwege de toenemende aandacht voor de koffiecultuur zijn de hoge eisen voor thuis dezelfde als op restaurant. Aan die eisen komt Inkbrew Coffee met beide varianten tegemoet.
Voor de creatie van zijn eigen Inkbrew Coffee schakelde Herman een team van experts in. Onder hen ook koffie-expert Annelies Houwen, die al meer dan vijf jaar koffie levert aan Pure C en sinds enige tijd ook aan AIRrepublic. Door haar uitgebreide netwerk in de koffiewereld weet ze dan ook als geen ander hoe ze de bonen van de allerhoogste kwaliteit kan vinden. Met grote aandacht voor de keuze van bonen, de maling en de branding creëerden Houwen en het creatieve team van Herman samen Inkbrew Coffee.

Het brandproces afstemmen op de juiste samenstelling van de koffiebonen is dan ook een echt huzarenstukje geweest. Niet alleen de mening van het professionele team was van belang. Ook Sergio’s moeder en vrouw waren betrokken in het proces. De benadering van koffie verschilt van persoon tot persoon. Die veelzijdige combinatie resulteerde uiteindelijk in een harmonieus geheel.

Voor Sergio Herman is koffie, vanwege het uitgesproken karakter van het product, ook in de keuken een heel waardevol ingrediënt. Doorheen zijn carrière als chef verwerkte hij koffie in bepaalde dessertcombinaties of in krachtige fonds. Soms zit er zelfs koffie als secret spice in een saus.

“De naam Inkbrew Coffee komt van de uitspraak dat ik soms écht het heerlijke gevoel heb dat het zwarte goud door mijn aderen stroomt en de link van de zwarte vloeistof naar het inkt in mijn arm is dan ook snel gelegd. Dit maakt de naam Inkbrew voor mij erg persoonlijk.”

De bonen van Inkbrew Coffee zijn 100% Arabica, en zijn ongemalen en gemalen beschikbaar in verpakkingen van 250 gram. Een koker met 250 gram koffie kost €8,40.