Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Nieuwe woonervaring met interbellum woning

Corbey Ringoir is een jong architectenbureau opgericht door Brendan Corbey en Bram Ringoir. Een van hun eerste opdrachten was de verbouwing van een herenhuis, bewoond door de moeder van een goeie vriendin. De woning had op zich veel troeven maar was na al die jaren uitgeleefd en er was een groot gebrek aan natuurlijk licht […]


Corbey Ringoir is een jong architectenbureau opgericht door Brendan Corbey en Bram Ringoir. Een van hun eerste opdrachten was de verbouwing van een herenhuis, bewoond door de moeder van een goeie vriendin. De woning had op zich veel troeven maar was na al die jaren uitgeleefd en er was een groot gebrek aan natuurlijk licht in de woning. De architecten maakten de keuze om een stuk van de woning op te offeren ten voordele van meer buitenruimte én meer licht. Alhoewel kleiner voelt de woning nu toch groter aan.

De keuze van materialen ging ook resoluut in tegen de stijl van de interbellum woning. Maar door te kiezen voor veel beton staat deze nieuw en oud hier toch niet haaks op elkaar. Alhoewel de ingreep al bij al niet drastisch was werd toch een geheel nieuwe woonervaring gecreëerd.