Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Moederdag: de leukste cadeautips op een rijtje

Nu zondag 12 mei is het Moederdag! We horen veel hersenpannen alweer kraken bij het lezen van het woord. Een origineel cadeau vinden is niet altijd evident. want wat moet je nu weer geven aan je mama?


Probeer dit jaar een cadeau te geven dat ze zich nog heel lang zal herinneren. Dus vergeet al die dure cadeaus en laat je inspiratie de vrije loop! Lukt dat niet zo goed? Dan geven wij je de ultieme Moederdagtips.

Food is always good

Brunch time! Niets beter dan je mama wakker maken met een plateau vol lekkers! Een glaasje bubbels, ontbijtkoeken, fruit, eitjes… Iedereen kan er zich wel wat bij voorstellen. Ben je niet zo’n keukenheld? Dan zijn er meer dan genoeg adresjes die op Moederdag een heerlijk ontbijtje of uitgebreide brunch aanbieden! Of is je mama meer fan van een aperitiefje? Verras haar dan met een lekkere tapasplank!

Liefste mama…

Welke mama leest nu niet graag een mooi gedichtje over zichzelf? Haal de dichter in jezelf naar boven en verras haar met enkele poëtische zinnen. Niet zo’n held in het schrijven? Dan vind je op het net zeker een gedichtje naar je zin!

Het hoeft natuurlijk geen gedicht te zijn. Wat ook heel leuk is, is een persoonlijke brief of selfmade tegoedbonnen. Een bon voor de afwas, voor een schoonmaaksessie of voor een dikke knuffel… Het zijn kleine dingen waar iedere mama blij van wordt, zo lang ze zich maar eens kan ontspannen!

Keep calm and go the spa

Houdt jouw mama van pure verwennerij, maar heeft ze een te drukke agenda om daar ooit eens tijd voor te kunnen maken? Dan is Moederdag de ideale gelegenheid om haar eens een pauze te geven en haar naar een spa of wellness centrum te sturen.

Zet je mama letterlijk in de bloemetjes

Heeft je mama groene vingers? Dan is ze sowieso blij met een mooi boeket. Je vindt overal in Vlaanderen alvast heel goede adresjes. Vind je een boeket te cliché? Steek dan zelf de handen uit de mouwen. Een selfmade kruidentuintje, een bloemstukje of een zelf geschilderde bloempot zijn heel leuke opties. Op Pinterest vind je heel wat diy-ideetjes.

De keukenprinses

De keukenprinsessen onder de mama’s zijn natuurlijk altijd blij wanneer ze Jeroen Meus, Sandra Bekkari of Pascal Naessens zien verschijnen als ze hun cadeau open maken. Maar waarom dit jaar niet een stapje verder gaan? Creëer een gepersonaliseerd kookboek met haar favoriete gerechten én receptjes die ze misschien nog niet kent. Smartphoto helpt je het perfecte boek te creëren.

Dansen op het Moederdagconcert

Als je er echt een feestje van wilt maken, kan je je mama natuurlijk ook altijd op uitstap naar het Moederdagconcert sturen. Dit jaar zijn niemand minder dan schlagerbroer en -zus Christoff en Lindsay de sterren van dienst. Dit is natuurlijk enkel geschikt voor de echte schlagerfans…