Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Genieten van de Vlaamse vlasvelden in bloei

Trek je graag de natuur in? Dan is nu hét moment om de Vlaamse vlasvelden te verkennen. In juni staan die namelijk in bloei, wat zorgt voor een prachtig schouwspel van kleurige bloemetjes.


De zee aan lila bloempjes is hét perfecte decor voor een rustgevende fietstocht doorheen het Vlaamse platteland. Snel zijn is de boodschap, na een kleine maand is het lavendelkleurige schouwspel alweer voorbij.

Hét ideale moment dus om de zomer te kickstarten met een verrassende uitstap dichtbij huis! Museum Texture wijst je de weg langs idyllische paden en brengt ongeveer 1.600 bloeiende vlasvelden in Vlaanderen in kaart via de site Vlasvelden in Vlaanderen.

Vlasbloempjes staan ’s morgens in bloei en zijn tegen de vroege namiddag al uitgebloeid. Voor vroege vogels dus! “Een vlasbloem bloeit maar enkele uren. Elk jaar wordt het zaad ook op een andere locatie gezaaid, zo putten we de bodem niet uit. Extra leuk voor bezoekers, want zo ontdek je elk jaar een nieuwe streek!”, aldus Sylvie De Coster, Conservator van Texture.

Vlasvelden bloeien ongeveer de hele maand juni, maar alles is afhankelijk van de weersomstandigheden. Graag up-to-date blijven over de bloei? Volg Museum Texture via Instagram of Facebook.

Je kan je gratis fietslusjes ophalen aan de balie van Museum Texture in Kortrijk.